Patronul RTV, atac dur la SRS, Voiculescu şi Niculae: "Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide"

Crin Antonescu, PNL
Crin Antonescu, PNL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
14.02.2013

Sebastian Ghiţă, deputat PSD şi totodată patron al postului RTV a declarat miercuri că doi foşti directori ai SRI şi SIE, Virgil Măgureanu, respectiv Cătălin Harnagea, sunt consilieri ai preşedintelui PNL, Crin Antonescu, apoi i-a atacat dur pe Sorin Roşca Stănescu (PNL), pe Dan Voiculescu şi pe multimilionarul Ioan Niculae.

"Este grav faptul că, atunci când nişte jurnalişti de la RTV exprimă un punct de vedere faţă de Antonescu, agenţi dovediţi ai fostei Securităţi ceauşiste (Sorin Roşca Stănescu şi Dan Voiculescu - n.r.) sar să îl apere pe cel care este consiliat de Măgureanu şi de Harnagea", a precizat Sebastian Ghiţă, pentru ziare.com.

Declaraţia deputatului PSD survine după ce a fost atacat la Antena 3, post TV controlat Dan Voiculescu, de către senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care a declarat că Ghiţă este ofiţer acoperit al SRI.

Referindu-se la Sorin Roşca Stănescu, la Dan Voiculescu şi la omul de afaceri Ioan Niculae, care l-au atacat în emisiuni TV, patronul RTV a adăugat, fiind întrebat care este legătura celor trei cu Rusia:

"La colaborarea cu securitatea ceauşistă. La legătura lui Stănescu cu Vîntu, a lui Voiculescu cu Kokkalis ((preşedintele companiei Intracom Socrate Kokkalis, agent STASSI-KGB, conform cotidianului "Ziarul" - n.r.) şi a lui Niculae cu Gazprom. Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide... Curând, banii şi conturile lor din Cipru vor fi publicate de autorităţi europene de luptă anti-evaziune şi anti-fraudă".

Sorin Roşca Stănescu a afirmat în replică despre aceste declaraţii, tot pentru ziare.com, că sunt "văzduhismele unui personaj abulic".

Fostul şef al SIE neagă că ar fi consilierul lui Crin Antonescu

Fostul şef al SIE Cătălin Harnagea a negat miercuri, la Realitatea TV, informaţia provenită de la Ghiţă.

"Ce pot să confirm e că nu sunt consilierul dlui Antonescu. Nu ştiu dacă celălalt este, dar în privinţa mea, vă spun cu siguranţă că nu sunt. Îl cunosc pe domnul Antonescu de destul timp, nu de ieri de azi, chiar între '96 şi 2000 am fost colegi ]n aceeaşi coaliţie şi după 2000 am avut destul de multe contacte. Nu cunosc de unde a scos Sebastian Ghiţă că aş fi consilier şi pe ce probleme aş putea să-l consiliez", a declarat Harnagea.

"Domnul Ghiţă a reacţionat aşa cum ar fi trebuit să acţioneze o instituţie. Ca şi cum serviciile de informaţii sunt atacate. Să lăsăm serviciile să reacţioneze", a mai precizat fostul şef al SIE.

Sorin Roşca Stănescu susţine că patronul RTV se află în incompatibilitate, întrucât e "ofiţer SRI"

După ce a fost acuzat că este omul ruşilor, deputatul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat marţi că deputatul PSD şi totodată patronul postului RTV, Sebastian Ghiţă, este ofiţer sub acoperire racolat de generalul adjunct al SRI Gioni Popescu. În scandal a intervenit şi multimilionarul Ioan Niculae, care susţine că Ghiţă este doar un colaborator al SRI, "un căţel care latră".

"Nu ştiu de unde a apărut această afirmaţie ciudată, despre mine s-a mai spus că aş fi agentul ruşilor (...) Eu vă spun sincer că dincolo de faptul că nu văd nicio legătură între mine şi serviciul secret de la Moscova şi nici cu fostele servicii sovietice, decât eventual că tatăl meu a fost asasinat de comunişti, nici legatura între mine, Voiculescu şi Niculae n-o văd. Pe Niculae nu l-am mai văzut de 10 ani, nu-mi explic dar poate îmi va explica domnul Ghiţă", a declarat Roşca Stănescu la Realitatea TV, referitor la afirmaţiile lui Ghiţă.

Deputatul PNL mai susţine că Sebastian Ghiţă a fost racolat probabil pentru că era "un eminent matematician", de către generalul adjunct al SRI Gioni Popescu.

"Ghiţă a făcut avere din afaceri IT cu SRI şi cu alte servicii secrete"

Sorin Roşca Stănescu a atras atenţia apoi asupra posibilei incompatibilităţi a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, care este în prezent membru al Comisiei parlamentare de control asupra SRI.

"Nu ştiu ce anume a determinat racolarea sa, dincolo de faptul că era un eminent matematician, în sensul că el câştiga olimpiade de matematică", a mai declarat Roşca Stănescu.

La colaborarea cu securitatea ceauşistă. La legătura lui Stănescu cu Vîntu, a lui Voiculescu - cu Kokalis şi a lui Niculae - cu Gazprom. Rusia nu a plecat niciodată de aici. E ascunsă în conturile şi în interesele acestor fosile comunistoide... Curând, banii şi conturile lor din Cipru vor fi publicate de autorităţi europene de luptă anti-evaziune şi anti-fraudă.

"Am vorbit despre posibilitatea ce i s-a creat domnului Ghiţă, modul în care a fost dirijat pentru a face o avere fabuloasă din afaceri IT cu statul, inclusiv din afaceri IT cu SRI şi cu alte servicii secrete. Foarte interesant de văzut dacă nu cumva acest domn intră într-o relaţie de incompatibilitate, fiind şi în Comisia de supraveghere SRI, ocupandu-se şi cu afaceri de acest fel. Întâi a fost racolat, apoi a făcut bani. Nu e un fapt atât de neobişnuit, de cazuri de personalităţi ilustre racolate direct de generali sau şefi de servicii", a precizat Roşca Stănescu.

Tot în direct la Realitatea TV, omul de afaceri Ioan Niculae a negat acuzaţiile formulate de Sebastian Ghiţă, susţinând că acesta demonstrează că este doar un informator al SRI.

"Sunt convins că nu e un agent sau ofiţer de informaţii real, ci doar informator, altfel nu putea fi atât de prost, să se desconspire aşa de repede. El a ieşit la bătaie să-şi apere serviciul din care face parte ca informator (...) A ieşit să-şi apere şefii... e un căţel care latră ca să-şi apere stăpânii", a precizat Niculae.

Ghiţă: "Atac de factură sovietică"

Sebastian Ghiţă a precizat că atacul senatorului PNL „la adresa serviciilor de informaţii româneşti este de factură sovietică”, într-o declaraţie făcută publică la postul B1 TV.

Iată declaraţia patronului de la RTV, deputatul PSD Sebastian Ghiţă:

"Sorin Roşca Stănescu rămâne un om duplicitar care foloseşte metode securiste. Nu ştiu exact raporturile sale cu Securitatea ceauşistă, dar obiceiurile sale sunt aceleaşi. Atacul său la adresa Serviciilor de Informaţii româneşti este de factură sovietică.

Atacul a apărut într-o săptămână în care trustul lui Voiculescu atacă şi el Serviciile de Informaţii ale României, partenerii lor din Statele Unite şi credibilitatea lor, iar fostul ofiţer al Securităţii Ioan Nicolae, cunoscut colaborator al firmelor de gaze din Rusia, atacă în emisiuni plătite eforturile României în domeniul exploatării gazelor de şist şi acuză şi el SRI şi SIE. Mai curios este ce legătură este între Voiculescu, Roşca Stănescu şi Ioan Nicolae, decât ce spune Roşca Stănescu.

Niciun Serviciu de Informaţii care a implementat în funcţionarea sa valorile democratice şi ale cărui metode de lucru sunt validate prin mecanismele de cooperare şi verificare cu partenerii externi nu îşi poate permite să formeze sau să accepte infiltrări în cadrul comisiei parlamentare de verificare. Roşca Stănescu vorbeşte pentru a-şi acoperi fapte penale şi istorii mai vechi".

"Patronul RTV, ofiţer acoperit"

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat în weekend-ul trecut pe Sebastian Ghiţă, patronul postului de televiziune România TV, că a coordonat direct campania de discreditare a liderilor liberali, care a fost dusă recent de televiziunea pe care o deţine, relevă cotidianul.ro.

Fostul patron al cotidianului "Ziua" se alătură astfel altor membri marcanţi ai PNL care au declarat că sunt indignaţi de felul în care tratează informaţiile RTV.

Într-o emisiune a postului Antena 3, Sorin Roşca Stănescu a vorbit despre “legăturile” patronului România TV cu SRI-ul şi a declarat de mai multe ori că ”Sebastian Ghiţă e ofiţer acoperit”. “Această televiziune, condusă de ofiţerul acoperit Sebastian Ghiţă, încearcă să lovească în PNL la vârf”, a mai precizat senatorul PNL.

În aceeaşi emisiune, Roşca Stănescu i-a solicitat premierului Victor Ponta să-i apere pe membrii Guvernului în cazul ştirilor false de la România TV.

În acest context, reamintim că, la scurt timp după ce a fost acuzată săptămâna trecută la postul România TV că ar fi cercetată penal pentru luare de mită, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat că ia în calcul varianta acţionării în instanţă a postului de televiziune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor