„Paris, din nou însângerat de barbari”. Reacţia politicienilor români după atentatele teroriste din Franţa

Politicienii români şi-au exprimat solidaritatea cu naţiunea franceză după sângeroasele atentate teroriste de la Paris.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Klaus Iohannis: „Atacurile teroriste sângeroase au îndoliat întreaga lume”

"Am primit cu durere şi consternare ştirea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris şi au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu şi al poporului român, solidaritatea cu autorităţile de la Paris şi cu naţiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat vieţile a zeci de oameni nevinovaţi, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internaţională: să arătăm şi mai multă determinare în combaterea terorismului şi în apărarea valorilor umanităţii. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruţi şi să-i aibă în grijă pe cei răniţi!"

Dacian Cioloş: „Trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul”

"Sunt profund şocat de atentatele teribile de la Paris. Din păcate, este încă o dovadă că trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura şi ideologiile radicale. Condoleanţe familiilor lovite şi putere răniţilor care se luptă să supravieţuiască".

Liviu Dragnea: „Crimele laşe şi barbare au însângerat iar inima Europei”

"Sunt profund întristat şi zguduit de vestea atacurilor teroriste din Paris. Crimele laşe şi barbare au însângerat iar inima Europei, au lovit iar oraşul care simbolizează lumina, cultura, deschiderea şi toleranţa. Atât eu, cât şi Partidul Social Democrat, ne exprimăm totala solidaritate cu locuitorii Parisului şi cu autorităţile franceze în această nedreaptă încercare.

Transmit întreaga mea compasiune pentru victimele acestei tragedii. Sunt alături de familiile care suferă şi de întreaga Franţă care plînge. Terorismul este un flagel care ameninţă tot mai puternic modul de viaţă european, bazat pe valori umaniste şi creştine. De aceea, trebuie să ducem o luptă fără rezerve împotriva terorismului şi împotriva cauzelor lui.

Prin vocea mea, Partidul Social Democrat îşi afirmă voinţa de a lupta prin toate mijloacele politice şi prin toate pârghiile legale împotriva acestor ameninţări sălbatice. Voi face tot ce depinde de mine pentru ca statul român să fie pregătit să înfrunte pericolul terorist şi să poată sta alături de celelalte state în efortul comun de luptă contra terorii. Dumnezeu să-i aibă în paza sa pe toţi cei loviţi de această tragedie!"

Alina Gorghiu: „E nevoie de solidaritate europeană şi internaţională pentru a pedepsi cu toată forţa terorismul”

"Azi, Franţa este greu încercată - pentru a doua oară în acest an, după atentatele teroriste din ianuarie, de la redacţia Charlie Hebdo.

Suntem solidari cu poporul francez, iar toate gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor. Sperăm ca tot acest coşmar să se termine cât de repede.

Actele teroriste reprezintă, în primul rând, o agresiune laşă asupra unor oameni nevinovaţi. Stupefacţia şi revolta pe care le simţim acut, în aceste momente, nu au graniţe.

E nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate europeană şi internaţională pentru a pedepsi cu toată forţa terorismul, pentru a descuraja şi stopa astfel de atacuri!"

Cătălin Predoiu: „E momentul să regândim securitatea continentului şi a cetăţenilor europeni”

"Sunt solidar cu poporul francez, sunt solidar cu Franţa, patria drepturilor omului, în faţa valului de barbarie care a curmat vieţi nevinovate şi a lovit din nou în plin felul nostru de viaţă european! Condoleanţe familiilor îndoliate şi poporului francez! Ceea ce s-a întâmplat e o probă sângeroasă a falimentului politicii de securitate în Europa.

E momentul să regândim securitatea continentului şi a cetăţenilor europeni. E momentul să înţelegem că efectele sunt în Europa, dar cauzele sunt în Orientul Mijlociu. Avem deficit de securitate internă în Europa, avem deficit de politică externă europeană în Orientul Mijlociu, avem deficit de prezenţă militară europeană în teritoriile de bază ale terorismului.

Să mărim bugetele diplomaţiei. Să mărim bugetele militare. Să mărim bugetele pentru intelligence. Să facem armata europeană şi poliţia europeană a frontierelor. Să regândim filosofia şi politicile pentru a transforma ciocnirea civilizaţiilor în coexistenţa lor paşnică. Cu inteligenţă, dar şi cu forţă. Măsurile de "sigilare" a frontierelor trebuie doar să acompanieze politici diplomatice şi militare de destructurare a bazelor terorismului."

Traian Băsescu: „Oameni buni, înţelegeţi că războiul terorist s-a mutat pe teritoriul UE”

"Dragă Stat Român,

Te rog din suflet, oricît te-ar presa politrucii europeni, a căror demagogie o cunosc bine, nu accepta cote de refugiaţi musulmani. Cota zero este soluţia corectă. Trebuie să fim solidari cu statele UE la măsuri inteligente, dar nu putem accepta soluţii nerealiste. Dacă vrem o soluţie realistă, închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei ucişi la Paris. Vă rog nu mă consideraţi un antieuropean, ci doar un român care înţelege bine şi ce spune şi ce se întâmplă. (...)

În Europa avem o singură soluţie: uniţi fără rezerve împotriva islamismului terorist. Repatrierea imediată a celor care au invadat Europa în acest an, consolidarea şi închiderea frontierelor UE pentru migranţii musulmani printre care se strecoară grupări teroriste sunt o necesitate imediată.

Să scoatem în stradă forţe antiteroriste după ce zeci de cetăţeni europeni sunt ucişi cu cinism în inima UE nu este o dovadă că ne putem apăra cetăţenii împotriva flagelului terorist. OAMENI BUNI, înţelegeţi că războiul terorist s-a mutat pe teritoriul Uniunii Europene."

Mişcarea Populară: „Autorii morali ai atentatelor sunt şi politicienii”

"N-a trecut prea mult timp şi a venit dovada tragică a faptului că Preşedintele Traian Băsescu a avut dreptate. Atentatele de noaptea trecută de la Paris, în condiţiile în care se presupune că forţele de securitate franceze au rămas vigilente după atentatul de la Charlie Hebdo, demonstrează că fluxul de migranţi necontrolat conduce, aproape implacabil, la astfel de tragedii.

Era o iluzie să crezi că Statul Islamic nu profită de ocazie pentru a-şi infiltra zeci sau poate sute de terorişti, înarmaţi, hotărâţi să execute fără scrupule ordinele date de superiorii lor. Deschiderea graniţelor extra Schengen, renunţarea la acordul de la Dublin, sunt cauzele atentatelor de la Paris. Autorii morali ai atentatelor sunt şi politicienii care din miopie politică au acceptat aceste renunţări la normele UE.

Este posibilă o contrareacţie necontrolată a populaţiei ţărilor europene împotriva migranţilor cu alte sute sau mii de victime. În aceste condiţii excepţionale soluţia vine de la mesajul preşedintelui Traian Băsescu (de mai sus - n.r.)."

Adrian Papahagi: „Paris, din nou însângerat de barbari”

"Ieri eram la Paris. Aflu acum despre atentatele oribile, barbare care au însângerat oraşul. Senzaţie de neputinţă, de revoltă, de furie. (...) Paris, din nou însângerat de barbari. Cât va mai continua acest asediu asupra normalităţii noastre? Sufăr alături de locuitorii oraşului unde am studiat şi am muncit, unde s-a născut fiul nostru. (...)

Ce e de facut? Nimic pe termen scurt. Oricate servicii secrete si politie ai, nu poti supraveghea mereu milioane de oameni. La un moment dat, un nebun sau mai multi vor trece la crima.

Rezolvarea problemei va dura la fel de mult ca generarea ei: decenii. Ea nu tine doar de Occident. Raspunsul nu e doar in zona securitatii. E vorba de educatie si economie, de politici de imigratie si asimilare, de demografie si cultura. Trebuie abandonate minciunile complezente, fara a cadea in isterie.

In fine: orice spui acum suna fals si neputincios. Doamne, odihneste-i pe cei ucisi ieri la Paris si lumineaza-ne pe noi!"

Ana Birchall: „Atentatele teroriste de la Paris sunt abominabile şi terifiante”

"Atentatele teroriste de la Paris în care cel puţin 140 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci de oameni au fost răniţi sunt abominabile şi terifiante. Sunt nu doar atacuri la adresa democraţiei, ci adevărate crime împotriva umanităţii! Astfel de drame trebuie să ne unească şi mai mult pentru a lupta împotriva barbarismului fundamentalist al unor oameni lipsiţi de valori şi incapabili de empatie. Sunt alături de familiile îndoliate şi de răniţii care se zbat între viaţă şi moarte şi sper să găsim cele mai bune soluţii pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple."

Victor Ponta: „Condoleanţe Frantei şi poporului francez”

"Regret profund şi sunt şocat de tragedia (cu repetiţie, din păcate) de la Paris! Anul 2015 a început şi se termină în acelaşi fel - violenţă, morţi, haos, debusolare! Condoleanţe Frantei şi poporului francez."

Aurelian Mihai: „Pentru criminali există doar o singură soluţie. Dispariţia! Ori ei, ori noi!”

"În memoria victimele secerate din ambiţia unor indivizi bolnavi şi periculoşi. Sceleraţii nu au ce căuta în libertate. Cetăţenii europeni, rezidenţii, turiştii, migranţii aveau garanţia unei Europe curăţate de orice urmă de celulă teroristă după ce timp de zece ani, prin acţiunile concertate ale autorităţilor din rândul statelor UE, în sfarşit, se întrevedea o oază de speranţă pentru siguranţa tuturor.

A trebuit ca Europa, în spiritul său democratic să fie bunul samaritean şi creştinul de serviciu, întinzând o mână oricărui sarac, chiar şi refugiaţilor de moft, printre care şi-au găsit avantaje cameleonice sceleraţii insetaţi de crime, refugiaţi cu dedicaţie din partea ISIS pentru statele economic dezvoltate. Am mai spus-o: adeseori, bunătatea este interpretată ca semn de debilitate.

Pentru criminali există doar o singură soluţie. Una singură! Radicală! Dispariţia! Ori ei, ori noi!"

Călin Popescu Tăricenau: „Barbaria nu poate fi justificată, iar aceste crime nu pot fi prescrise”

"Atentatele teroriste din Franţa, soldate cu moartea a peste 120 de oameni nevinovaţi şi rănirea altor sute, au revoltat întreaga lume civilizată. Barbaria nu poate fi justificată, iar aceste crime nu pot fi prescrise. Sunt crime împotriva umanităţii şi nicio religie, niciun popor din lume nu le acceptă. Senatul României, în numele căruia am dat publicităţii acest comunicat, transmite condoleanţe familiilor celor dispăruţi şi îi asigură de toată compasiunea pe toţi cei care au de suferit în urma atacurilor criminale.

Senatul împreună cu toate celelalte instituţii de bază ale statului român vor continua "să susţină concret în solidar cu aliaţii săi lupta împotriva terorismului, indiferent de unde ar veni şi oriunde s-ar manifesta".

Eugen Tomac: „Terorismul are o faţă umană şi trebuie combătut la sursă”

"Terorismul are o faţă umană şi trebuie combătut la sursă, cu toate forţele posibile. Cred că ceea ce numim astăzi, uneori din inerţie, grupare teroristă este o simplificare prea riscantă. Citeam săptămâna trecută în revista Conflits, care apare în Franţa, că în 2015 Statul Islamic deţine mai multe tancuri decât armata franceză şi încă 6000 de alte vehicule blindate.

Să reamintesc că Statul Islamic îşi bate propria monedă, dinarul islamic, cu echipamente din Italia care pot produce 5000 de monede pe zi? Astăzi este încă o dată clar că sistemul de cote, voluntar sau obligatoriu, este doar un mod de a trata simptome. Dumnezeu să îi odihnească pe cei care au murit şi să îi ajute pe cei care încearcă să supravieţuiască în urma atentatelor cumplite din Paris!"

Gabriel Oprea: „Un nou atac barbar şi sângeros la adresa lumii civilizate”

"Îmi exprim durerea pentru pierderea suferită de poporul francez şi mă alătur celor care văd în aceste atentate teroriste un nou atac barbar şi sângeros la adresa lumii civilizate. Lupta pentru protejarea vieţii şi a valorilor occidentale trebuie să continue cu mai multă intensitate, iar preocuparea pentru prevenirea actelor teroriste să fie permanentă la nivelul statelor şi instituţiilor europene.

România este o ţară sigură, dar acest statut trebuie apărat cu şi mai multă determinare de acum înainte. Faptul că deja s-au luat măsuri suplimentare pentru securizarea graniţelor ţării arată că instituţiile îşi fac datoria. Însă nu trebuie uitat niciodată că misiunea noastră, ca membri ai Uniunii Europene şi membri NATO, este nu doar să ne protejăm în faţa terorismului global, ci să participăm direct la identificarea şi la distrugerea cauzelor care îl determină."

Sorin Cîmpeanu: „Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste”

"Condoleanţe din partea Guvernului român pentru victimele atacurilor sângeroase în capitala Franţei. Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste. România va sprijini lupta pentru combaterea terorismului interanţional, prin toate mijloacele. Misiunea dimplomatică română se află în contact permanent cu cetăţenii români şi autorităţile locale franceze".

PRU: „Primirea de imigranţi musulmani şi moscheea din Bucureşti sunt pericole la adresa României”

"Partidul România Unită transmite condoleanţe poporului francez în urma atentatelor tragice din Paris şi condamnă ferm asemenea atacuri la adresa umanităţii. În acelaşi timp, îi solicităm preşedintelui Iohannis să-şi ceară scuze public poporului român pentru că a acceptat cotele obligatorii de imigranţi, fiind gata să implice România în jocurile fatale ale pericolului musulman.

Este momentul ca preşedintele Iohannis să accepte că a greşit profund şi să adopte o poziţie fermă de respingere a imigranţilor musulmani pentru ca să nu transforme şi România în teatrul de război al fundamentaliştilor.

În egală măsură, planurile pentru moscheea uriaşă din Bucureşti trebuie oprite şi reafirmată identitatea creştină a poporului român şi a civilizaţiei sale. Primirea de imigranţi musulmani şi moscheea din Bucureşti sunt pericole la adresa României, iar poporul român nu va permite să fie ameninţat, desconsiderat şi batjocorit la el acasă."

Elena Udrea: „Cum o să opriţi războiul pe care l-aţi stimulat, l-aţi încurajat, l-aţi provocat?”

"În doar câteva luni, Europa a devenit teatru pentru acţiunile teroriştilor Statului Islamic din cauza liderilor europeni extrem de slabi, care n-au fost în stare să găsească o soluţie la criza imigranţilor musulmani, încurajând asaltul acestora asupra ţărilor UE. Cu câtă duioşie îi primea doamna Merkel cu ciocolată şi cum se răţoia la noi pentru că nu suntem de acord cu cotele obligatorii!!! Cum îi cântau în strună o liotă de bărbaţi fără pic de viziune şi curaj!

Iresponsabililor, distrugeţi Europa din slabiciune şi politicianism ieftin! Cum o să opriţi războiul pe care l-aţi stimulat, l-aţi încurajat, l-aţi provocat? Sunteţi vinovaţi de moartea celor de la Paris, a celor care vor urma şi de soarta cetăţenilor europeni care de acum încolo vor trăi în teroarea atentatelor teroriste. Viata noastră nu va mai fi la fel de aici înainte!

P.S. Ce de bla bla-uri de pe la autorităţile noastre! Condoleanţe şi regrete, le transmitem fiecare dintre noi, cetăţenii români, din tot sufletul! Dar liderii noştri o soluţie au de propus?"

Varujan Pambuccian: „Europa este azi în război”

"Sper să nu o facă în direcţia anilor '30 şi sper din tot sufletul că va rămâne ataşată valorilor democraţiei. Oricum, Europa este azi în război. Un război cum nu a mai cunoscut şi pentru care este nepregătită psihologic. Dacă actuala garnitură de politicieni nu va reuşi să găsească o soluţie potrivită felului în care sunt construite azi instituţiile şi mentalul colectiv european, prevăd vremuri în care valorile noastre comune vor apune.

Ar fi trist ca lucrul la care ţinem cel mai mult — libertatea — să fie cel la care să renunţăm pentru a face faţă acestei nebunii. Nu am niciun fel de pregătire în domeniul securităţii naţionale şi, de aceea, nu ştiu ce ar trebui să facem acum. Dar un lucru îl ştiu: am trăit 30 de ani într-un sistem în care libertatea a fost tot ce ne doream mai mult. Nu putem lăsa tenebrele terorismului să ne ia spiritul liber al omului european. Pentru că abia atunci au învins".

Valeriu Zgonea: „Ţara noastră este alături de autorităţile franceze”

"Durerea noastră este cu atât mai mare, cu cât doi dintre oamenii nevinovaţi, care şi-au pierdut viaţa în atacurile cumplite de la Paris, erau români. Ţara noastră este alături de autorităţile franceze şi suntem mai uniţi decât oricând în lupta împotriva terorismului. Dumnezeu să-i ocrotească pe cei răniţi şi să întărească familiile celor care şi-au pierdut viaţa!"

Mihail Neamţu: „Corectitudinea politică şi Islamul radical vor face ca Europa să NU mai fie aceeaşi”

"Condoleanţe familiilor victimelor din Paris. Există forţe ideologice şi curente religioase care subminează şi zguduie din interior bătrânul continent. Corectitudinea politică şi Islamul radical vor face ca Europa să NU mai fie aceeaşi. Veţi auzi toată ziua platitudini emoţionale despre cum a fost posibil carnagiul, despre breşele sistemului de securitate francez, dar nicio explicaţie raţională care să comenteze declinul civilizaţiei creştine, erodarea libertăţilor fundamentale ale individului, conformismul ideologic din şcolile publice, "paradisul" în destrămare al consumerismului şi alte relativisme exploatate cu sânge rece de inamicii Occidentului."

Nicolae Bănicioiu: „Suntem alături de fraţii noştri francezi”

"Transmit condoleanţele mele familiilor victimelor actelor barbare de la Paris. Astfel de momente triste trebuie să fie un prilej de unitate între România şi Franţa. Ministerul Sănătăţii a luat legătura cu omologii francezi pentru suport şi sprijin medical. Suntem alături de fraţii noştri francezi care, în momente de grea încercare, ne-au fost aproape".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne