Parchetul a deschis dosar penal după agresiunile din Geoparcul Dinozaurilor

Imagine din filmul prezentând atacul asupra ecologiştilor, în Geoparcul Dinozaurilor.
 
Imagine din filmul prezentând atacul asupra ecologiştilor, în Geoparcul Dinozaurilor.   (Captură video)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a deschis, la data de 25 mai, un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb-Geoparcul Dinozaurilor, soldat cu agresarea unor persoane, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13.00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.", se arată în comunicatul de presă al Parchetului.

Reamintim că, duminică, 24 mai, în proximitatea satului Coroieşti din Ţara Haţegului, la Râul Alb, în Geoparcul Dinozaurilor, activistul de mediu Gabriel Păun şi însoţitorii acestuia, care încercau să documenteze proiectul unei microhidrocentralei pe Râul Alb, au fost atacaţi de un grup de persoane. Nici ghizii locali care îl însoţeau pe Gabriel Păun nu au scăpat de furia celor aproximativ 10 bătăuşi, relatează România Curată.

În urma agresiunii, Gabriel Păun a fost diagnosticat cu o fractură de coastă şi două hematoame craniene, medicii recomandând spitalizare pentru 17-18 zile; multiple traumatisme a suferit şi unul dintre însoţitorii lui.

De asemenea, în busculadă a fost rănit şi alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, reprezentantul societăţii comerciale din Deva care intenţionează să construiască micro-hidrocentrală. Potrivit Adevărul.ro, afaceristul, Bocea Mihalache a fost călcat cu maşina de un hunedorean, în timpul busculadei. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de coloană cervicală şi este paralizat de la gât în jos.

"Practic maşina mea a fost atacată. S-au agăţat de ea din toate părţile şi din spate şi din lateral, şi s-au aruncat pe capotă. Unul din ei a căzut jos de pe capotă şi s-a agăţat probabil. Eu n-am simţit nimic acolo, numai hopuri şi drum accidentat. Probabil că eu l-am agăţat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea şi a venit şi l-a dus la spital", a declarat, pentru România Curată, hunedoreanul Alin Andrioni care coducea una dintre maşinile cu care ecologiştii au urcat pe Râul Alb.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.