Papa anulează un eveniment din cauza unei "indispoziţii" după ce dă mâna cu purtători de măşti faciale în Piaţa Sf. Petru

Papa Francisc
Papa Francisc (Mihut Savu / Epoch Times România)

După ce a întrerupt tradiţia de a face cu mâna şi în locul acesteia a strâns mâna credincioşilor adunaţi pentru a urmări slujba din Miercurea Cenuşii în Piaţa Sf. Petru, rapoartele din presă susţin că Papa Francisc a acuzat o „indispoziţie”.

Cu toate acestea, observatorii au remarcat că Papa era răguşit şi a părut deja să aibă o uşoară răceală în timpul serviciului religios de miercuri, generând temeri că ar fi putut contracta virusul în timpul băii de mulţime la care au participat mii de persoane, în pofida izbucnirii epidemiei cu virus Wuhan în Italia.

Papa a tuşit în timpul slujbei de mai multe ori.

"Din cauza unei uşoare indispoziţii, a preferat să stea în Santa Marta", a declarat Vaticanul, referindu-se la casa de oaspeţi a Vaticanului, unde locuieşte pontiful în vârstă de 83 de ani.

"Toate celelalte angajamente vor continua cu regularitate", a declarat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni.

Bloomberg relatează că Vaticanul a lansat o imagine cu Papa şi cardinalul Antonio Ţagle, un filipinez care a ocupat recent o nouă poziţie la Vatican, care s-au întâlnit joi dimineaţă cu membrii Mişcării Globale pentru Climă, un grup internaţional de mediu, în apropierea casei de oaspeţi a papei.

Papa arăta semnificativ mai bine decât ministrul iranian care a apărut cu febră în timpul unei conferinţe de presă transmisă public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe