Virusul Wuhan îl infectează pe vicepreşedintele iranian, omoară un fost ambasador iranian la Vatican

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Agenţia de ştiri FARS raportează că fostul ambasador iranian la Vatican a murit din cauza infecţiei cu Covid-19 - numele sub care operează virusul Wuhan, apărut în China în noiembrie.

După ce a confirmat joi că numărul "oficial" al deceselor din cauza virusului a ajuns la 22, cu 141 de cazuri confirmate (deşi un parlamentar iranian a susţinut luni că ar exista până la 50 de decese doar în oraşul Qom), mass-media iraniană a raportat că vicepreşedintele ţării, Masoumeh Ebtekar, a avut rezultat potiv la testările cu virus Wuhan.

Ebtekar este cel de-al treilea înalt funcţionar infectat, alături de ministrul adjunct al Sănătăţii şi clericul Hadi Khosroshahi, care a decedat de pneumonie Wuhan din cauza vârstei sale înaintate.

Ironia face ca o postare recentă pe contul de twitter al lui Ebtekar (se pare că fiecare înalt oficial iranian, inclusiv Ayatollahul, este pe twitter), critică isteria şi panica propagată de ştiri.

Iranul a anulat vineri sesiunea de rugăciuni din Teheran, deoarece virusul s-a răspândit în continuare în capitală. Întrucât economia iraniană a fost grav afectată de sancţiuni care au contribuit, de asemenea, la o penurie de mărfuri esenţiale, inclusiv medicamente şi produse medicale, este vulnerabilă la acţiunile devastatoare ale epidemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe