Ovidiu Tender condamnat la 11 ani de închisoare în dosarul RAFO-Carom

.
. (Photos.com)

Afaceristul Ovidiu Tender a fost condamnat luni la 11 ani şi patru luni închisoare iar Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de detenţie, în dosarul RAFO-Carom, informează Agerpres. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au mai decis plata în solidar de către inculpaţi a sumei de 1.388.282.035.175 lei vechi către SC Carom SA şi de asemenea menţinerea sechestrului asigurator.

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Alături de "Căprioara" lui Marian Oprişan, dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai îndelungate procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis la instanţă în august 2006. Rechizitoriul a fost întocmit de celebra Alina Bica, pe atunci procuror şef birou la DIICOT.

Ovidiu Tender a fost trimis în judecată în acest dosar pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.

Acuzaţiile ce i se aduc lui Marian Iancu sunt de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Alături de cei doi, procurorii DIICOT i-au mai trimis în judecată, pe 23 august 2006, pe Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găureanu şi Bogdan Sălăjan.

Potrivit DIICOT, aceştia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale. Infracţiunile comise au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC Carom SA Oneşti, iar, pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC Rafo SA Oneşti.

Prejudiciul rezultat pentru SC Carom SA a fost de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

Ovidiu Tender este cunoscut opiniei publice îndeosebi în calitate de patron al firmei Prospecţiuni S.A.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne