OSCE salută începerea eliberării plăcuţelor de înmatriculare vehiculelor transnistrene

Deschiderea biroului de înregistrare a vehiculelor în oraşul Tiraspol, 01.09.2018
Deschiderea biroului de înregistrare a vehiculelor în oraşul Tiraspol, 01.09.2018 (osce.org)

Persoanele fizice din regiunea separatistă transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre cu care vor putea circula în traficul internaţional. Reînregistrarea autovehiculelor se va face la cerere, la oficiile din Tiraspol şi Râbniţa, inaugurate sâmbătă, 1 septembrie de către reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană din partea Moldovei şi Transnistriei.

Potrivit unei declaraţii, OSCE salută deschiderea birourilor de înregistrare, dotate cu 30 de oficiali din Moldova şi Transnistria, care vor emite pentru vehiculele din stânga Nistrului plăcuţe de înmatriculare moldoveneşti recunoscute internaţional cu design neutru, permiţând astfel participarea acestora la traficul internaţional.

Pe 10 septembrie, Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, urmează să viziteze biroul de înregistrare a vehiculelor din Tiraspol pentru a înmâna primele plăcuţe de înmatriculare cu design neutru.

În declaraţia OSCE se mai precizează că „plăcuţele de înregistrare” reprezintă al cincilea protocol din pachetul de opt acorduri bilaterale, care au început să fie implementate din 2017. Este vorba de pachetul de măsuri pentru întărirea încrederii reciproce între cele două maluri ale Nistrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe