Orez de conopidă - o reţetă care merită încercată

Orez de conopidă
Orez de conopidă (Maria Baciu / Epoch Times)

Iată o metodă rapidă de-a găti 'orez' din conopidă. Utilă în special atât celor care monitorizează cantitatea zilnică de carbohidraţi, cât şi celor care vor să gătească ceva uşor pe lângă pui, peşte sau orice alt fel de mâncare preferat. Această reţetă înlocuieşte cu succes o garnitură de orez, se face repede, este săţioasa şi are un gust deosebit. Conopida-orez, mai poate fi folosită alături de un sos preferat sau simplu ca salată.

Ingrediente:

  • o conopidă
  • 4-5 cepe verzi sau o ceapă de mărime mijlocie
  • o jumătate de ardei roşu, dat prin răzătoare foarte fin
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper


Modul de preparare:

Într-o tigaie mare, se încălzeşte uleiul la temperatură medie

Ceapa se curăţă şi se mărunţeşte, apoi se căleşte în ulei pentru 2-3 minute, până când devine moale

Se adaugă ardeiul ras fin şi se continuă călirea pentru încă 1-2 minute, după care se presară paprica

Între timp, se mărunţesc părţile florale ale conopidei, până când acestea vor avea mărimea boabelor de orez. Conopida se poate de asemenea mărunţi uşor cu un procesor folosind cuţitul în formă de “s”.

Se adaugă conopida, se amestecă bine apoi se acoperă cu un capac. Se continuă fierberea 5-10 minute, până când conopida se înmoaie. Se adaugă sare şi piper după gust.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Life & Style