Sandvişuri pereche – cu ou şi ciuperci la grătar

Sandvişuri pereche –făcute cu ciuperci la grătar
Sandvişuri pereche –făcute cu ciuperci la grătar (Maria Baciu / Epoch Times)

Iată o reţetă de sandviş pentru zilele călduroase de vară, care poate fi apreciată de iubitorii de ciuperci, de vegetarieni sau de cei care şi-ar dori ceva uşor făcut la grătar. Ciupercile, rondelele de ceapă şi ardeii, gătite la grătar, împreună cu oul ochi şi brânza care se topeşte printre ele, dau o combinaţie de-a dreptul delicioasă.

Ingrediente:

  • 2 chifle
  • 2 ciuperci
  • o ceapă
  • un ardei
  • un cubuleţ mic de unt pentru uns chiflă
  • câteva frunze de salată verde
  • 4 linguriţe de suc de lămâie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4 linguri de brânză mărunţita sau rasă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ouă

Modul de preparare:

Tăiaţi chiflele în jumătate, pe părţile laterale, după care le prăjiţi, pe o plită încinsă sau la grătar. După ce s-au prăjit, ungeţi-le cu unt cât sunt încă calde.

Ceapa şi ardeiul se taie în rondele groase cam de un centimetru. Ceapa se pune pe grătar, şi se lasă până când se caramelizează şi devine uşor maronie, după care se întoarce pe cealaltă parte.

Pălăriile de la ciuperci se presară cu sare, apoi se pun şi ele pe grătar la copt. După ce s-au copt, se stropesc cu suc de lămâie şi se piperează.

Puneţi o tigaie obişnuită la foc, adăugaţi uleiul şi lăsaţi să se încingă. Spargeţi ouăle în tigaie, apoi acoperiţi cratiţa cu un capac, pentru a ajuta ca oul să se gătească mai repede şi mai uniform. Într-un minut, ar trebui să fie gata. Dacă aveţi tigaie de teflon, puteţi găti ouăle şi fără adaos de ulei. La sfârşit, se presară peste ou puţină sare.

Peste una din jumătăţile de chifla prăjită şi unsă, puneţi cu generozitate frunze de salată proaspătă, după care aşezaţi rondele de ceapă şi câteva rondele de ardei. Peste legume, se pune oul cât e încă fierbinte, se presară generos cu brânză, după care se pune ciuperca coaptă.
Peste ciupercă se pune cealaltă rondea de ardei, restul de salată şi cealaltă bucată de chifla rămasă.

Dacă doriţi să-l serviţi fierbinte, puneţi sandvişul astfel împachetat din nou pe plită pentru 1- 2 minute. Din cauza căldurii, brânza se topeşte şi mai mult şi pătrunde bine printre celelalte ingrediente. Poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură