Şeful Radioului Public, dat afară. Georgică Severin, numit interimar

Parlamentul a respins raportul de activitate al Societăţii de Radiodifuziune, astfel că directorul Ovidiu Miculescu a fost demis. În locul lui, pe post de interimar, a venit pesedistul Georgică Severin.
Ovidiu Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2015 şi 2016, fapt ce a atras după sine demiterea Consiliului de Administraţie condus de directorul general Ovidiu Miculescu.

"La propunerea comisiilor permanente de specialitate, în cazul în care nu există Consiliu de Administraţie al SRR, nici preşedinte legal numit, Parlamentul numeşte un director general al SRR, cu un mandat bine definit. Prin urmare, solicităm Comisiilor de cultură să prezinte plenului reunit propunerea de director general interimar al SRR, precum şi proiectul de hotărâre. Vă propun ca şedinţa Comisiilor de cultură să aibă loc concomitent cu plenul, urmând ca votul asupra propunerii de numire să aibă loc la finalizarea audierii candidatului propus", a declarat preşedintele de şedinţă Florin Iordache, citat de Agerpres.

"Tocmai am asistat la o execuţie politică a Consiliului de Administraţie al SRR. Este o realitate. Dacă preşedintele-director general nu ar fi intrat astăzi în conflict cu dl Dragnea, raportul de activitate ar fi fost unul foarte bun. (...) Nu suntem apărătorii fostului director-general, în niciun caz. (...) Însă, ceea ce aţi făcut astăzi arată faptul că nu există niciun scrupul.

Este inadmisibil să demiteţi o conducere care asigura un echilibru şi să vreţi să puneţi director-interimar un PSD-ist sadea, pur-sânge, care a executat de fiecare dată la comandă tot ceea ce aţi dorit să faceţi prin Comisiile de cultură de la Senat. Aţi politizat ICR-ul, a fost trecut cu vederea, aţi politizat TVR-ul, acum este rândul Radioului Public. Când o să ajungem ca în ţara asta să existe nişte instituţii reper de care niciun politician să nu aibă curajul să se apropie?", a reacţionat şefa PNL Raluca Turcan, în plenul reunit al Parlamentului.

La rândul său, senatorul PMP Traian Băsescu a ţinut să atraga atenţia că votul în cazul CA al SRR a fost unul politic.

"Anul trecut, pe raportul pe care propuneţi să îl respingeţi, Radioul de stat a obţinut un profit remarcabil. Mai mult decât atât, Radio România este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste două precizări ca să ştim că de fapt dăm un vot politic şi nicidecum unul legat de performanţele Consiliului de Administraţie", a precizat Băsescu.

Ulterior, plenul l-a validat pe Georgică Severin pentru funcţia de preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.