Obervatorii ONU susţin că atacul de la Treimsa ar fi fost îndreptat împotriva rebelilor sirieni

Epoch Times România
15.07.2012

Observatorii misiunii Naţiunilor Unite în Siria au vizitat duminică satul sirian Treimsa pentru a confirma atacul ce a avut loc joi în regiune, în urma căruia şi-ar fi pierdut viaţa 200 de persoane, relatează BBC World News.

Descoperirile agenţilor ONU nu au putut confirma numărul victimelor sau vinovaţii dar, spre deosebire de masacrul de acum două luni de la Houla, atacul ar fi fost îndreptat asupra luptătorilor rebeli şi nu asupra civililor.

La 48 de ore după atac, satul Treimsa păstrează urmele unei mobilizări importante de armament, clădirea şcolii este arsă şi numeroase case sunt avariate. „Băltoace şi dâre de sânge în camerele câtorva case precum şi cartuşe cu gloanţe au fost observate”, a declarat purtătorul de cuvânt ONU, Sausan Ghosheh.

Activiştii au trimis presei o înregistrare video care prezintă zeci de corpuri ce sunt depuse în groapa funerară comună dar pentru moment numărul victimelor nu este confirmat nici de aceştia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omunlui a anunţat că lista provizorie a victimelor atacului de la Treimsa numără 105 persoane, dintre care 50 sunt luptători rebeli.

Emisarul ONU pentru Siria şi Liga Arabă, Kofi Annan, a cerut vineri Consiliului de Securitate ONU să exercite presiuni pentru ca planul său de pace să fie aplicat de urgenţă în Siria.

Dacă numărul victimelor, comunicat iniţial de opoziţia siriană se confirmă, acesta ar fi cel mai sângeros masacru ce a avut loc în Siria de la începutul revoltelor împotriva regimului Al-Assad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor