O nouă sesiune parlamentară extraordinară la orizont. Iordache explică motivul. Cel oficial

După ce în iulie sesiunea parlamentară a fost prelungită, măsura fiind sub spectrul adoptării unei OUG pentru amnistie şi graţiere, la finele lui august figura s-ar putea repeta. Florin Iordache argumentează că sunt nişte legi prioritare care ar trebui să intre pe rol.
Florin Iordache (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.07.2018

Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august pentru adoptarea unor proiecte cu impact major, precum transpunerea Directivei europene referitoare la combaterea spălării banilor, a anunţat vineri social-democratul Florin Iordache, preşedinte al Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

„Ar putea fi o sesiune extraordinară parlamentară în ideea că sunt nişte legi care sunt prioritare, cum este cea privind spălarea banilor. În momentul acesta Guvernul evaluează, dar, dacă se constată..., pentru că înţeleg că am fost acţionaţi deja la Curtea Europeană şi, decât să plătim sancţiuni, putem face o sesiune extraordinară. Proiectul de lege a plecat târziu de la Guvern, este în Senat şi atunci într-o sesiune extraordinară să fie adoptat şi să-l aducem la Cameră. Dar în perioada aceasta Guvernul ar putea să mai găsească şi alte proiecte care, repet, au o anumită urgenţă”, a declarat, pentru Agerpres, Florin Iordache.

Sesiunea extraordinară ar putea avea loc în ultima săptămână a vacanţei parlamentare.

„În general, în ultima săptămână oricum sunt comisii şi am spus că, dacă vor fi nişte proiecte cu impact major, adică decât să plătim nu ştiu câte penalităţi pe zi, atunci putem să facem o sesiune extraordinară ca să rezolvăm aceste chestiuni”, a adăugat social democratul

Reamintim că CE a cerut amendarea României cu 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic, pentru fiecare zi în care nu transpune directiva privind spălarea banilor, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand.

Comisia a propus această sancţiune financiară joi, când a trimis România în judecată în faţa Curţii Europene de Justiţiei pentru neimplementarea directivei (CJUE). Decizia finală privitoare la amendă va fi luată de CJUE.

Mai precizăm că în acest context USR a acuzat coaliţia PSD - ALDE că a amânat, timp de un an şi jumătate, transpunerea în legislaţia românească a directivei europene privind combaterea spălării banilor pentru a nu-i supăra pe Dragnea şi pe alţi baroni locali. Care ar fi motivul supărării? Ei bine, directiva UE cere ca firmele cu acţiuni la purtător să-şi facă public acţionariatul, iar presa a scris vreme de ani de zile că Dragnea este în spatele Tel Drum, firma abonată la afaceri cu statul cu acţiuni la purtător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor