PSD, acuzat că refuză să transpună directivele care luptă cu spălarea banilor şi corupţia

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE nu respectă directivele europene care luptă cu spălarea de bani şi corupţia ca să nu supere baronii, a tras un semnal de alarmă Uniunea Salvaţi România.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

PSD-ALDE nu respectă directivele europene ca să nu îl supere pe Liviu Dragnea şi baronii locali care sug fondurile publice prin firme cu acţiuni la purtător, a acuzat joi, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România.

"Coaliţia PSD-ALDE nu a avut timp un an şi jumătate să transpună directivele europene care luptă pe bune cu spălarea de bani şi corupţia pentru că problemele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au fost mai importante. Directiva privind combaterea spălării banilor a fost aprobată de Guvern abia la finele lunii mai şi mai trebuie aprobată şi de Parlament. În baza Directivei, firmele cu acţiuni la purtător, aşa cum a fost şi Tel Drum până de curând, vor fi interzise! Termenul limită pentru transpunere directivei era luna iunie, dar pentru PSD a avut prioritate subminarea independenţei justiţiei", arată USR.

Fostul ministru Cristian Ghinea, deputat USR, s-a arătat indignat de modul în care operează majoritatea PSD-ALDE.

"Majoritatea toxică PSD-ALDE nu a avut chef să transpună directiva europeană contra spălării banilor. România se face iar de râs. Au avut timp şi au pus pe agenda Parlamentului ruşinii toate porcăriile posibile. Noi, USR, am depus un proiect de lege privind companiile cu acţiuni la purtător. L-au respins. Acum îi va obliga Uniunea Europeană să-l treacă. Dragnea şi Tăriceanu impun republica borfaşilor, în care ei pot acumula averi în Brazilia furând statul român prin firme cu acţiuni la purtător. UE îi încurcă. Şi USR. Şi noi toţi, foarte curând", a declarat Ghinea.

Partidul condus de Dan Barna a explicat că proiectul său de lege pentru interzicerea firmelor cu acţiuni la purtător pus la sertar de PSD-ALDE înseamnă "falimentul baronilor locali care prin astfel de firme cu acţionariat secret căpuşează instituţiile de stat şi fondurile publice".

"USR îşi doreşte o ţară cu un mediu de afaceri transparent şi solid. Transpunerea directivei europene ar aduce mai multă transparenţă cu privire la acţionariatul companiilor şi ar elimina circuite prin care banii negri intră şi ies din economie", a conchis formaţiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne