România ar putea plăti milioane de euro pentru nerespectarea unei decizii UE. USR arată cu degetul spre Dragnea

Pentru a nu-i supăra pe Liviu Dragnea şi "baronii locali care sug fondurile publice prin firme cu acţiuni la purtător", PSD-ALDE au întârziat să implementeze o directivă UE, susţine USR. Aşa că România s-ar putea vedea obligată să plătească penalităţi. Din banii cetăţenilor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

PSD - ALDE au amânat, timp de un an şi jumătate, transpunerea în legislaţia românească a directivei europene privind combaterea spălării banilor, care cere ca firmele cu acţiuni la purtător să-şi facă public acţionariatul. Motivul acestei amânări ar fi dorinţa celor două partide de a nu-i supăra pe Dragnea (despre care presa a tot scris că ar fi cel ce controlează Tel Drum, companie cu acţiuni la purtător abonată la afaceri cu statul) şi pe alţi baroni locali, acuză Uniunea Salvaţi România.

"Uniunea Salvaţi România acuză coaliţia PSD-ALDE că nu respectă directivele europene că să nu îl supere pe Liviu Dragnea şi baronii locali care sug fondurile publice prin firme cu acţiuni la purtător.

Coaliţia PSD-ALDE nu a avut timp un an şi jumătate să transpună directivele europene care luptă pe bune cu spălarea de bani şi corupţia pentru că problemele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au fost mai importante.

Directiva privind combaterea spălării banilor a fost aprobată de Guvern abia la finele lunii mai şi mai trebuie aprobată şi de Parlament. În baza Directivei, firmele cu acţiuni la purtător, aşa cum a fost şi Tel Drum până de curând, vor fi interzise! Termenul limită pentru transpunerea directivei era luna iunie, dar pentru PSD a avut prioritate subminarea independenţei justiţiei", transmite USR într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Reprezentanţii USR mai amintesc că parlamentarii formaţiunii au depus de un an de zile un proiect de lege pentru interzicerea firmelor cu acţiuni la purtător, dar acesta a fost pus la sertar de PSD-ALDE căci ar însemna "falimentul baronilor locali care prin astfel de firme cu acţionariat secret căpuşează instituţiile de stat şi fondurile publice. "

"USR îşi doreşte o ţară cu un mediu de afaceri transparent şi solid. Transpunerea directivei europene ar aduce mai multă transparenţă cu privire la acţionariatul companiilor şi ar elimina circuite prin care banii negri intră şi ies din economie", se mai arată în comunicat.

Comunicatul USR este emis în contextul în care joi, Comisia Europeană a anunţat că a demarat o procedură împotriva României în faţa Curţii de Justiţie a UE, pe motiv că ţara noastră nu a implementat Directiva Europeană 2015/849 privind combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului. Termenul de implementare al directivei emise în mai 2015 era iunie 2017.

Comisia a propus impunerea de către Curte a plăţii unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi zilnice până România nu va lua măsurile necesare, arată ziare.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne