O fotografie cât o mie de cuvinte: Academia lui Oprea, imaginea Statului capturat

Gabriel Oprea, personaj acuzat de plagiat şi de coordonarea unor doctorate la fel de plagiate ca al său, i-a strâns alături de el, la prezentarea academiei sale, pe mai toţi puternicii zilei. Unii dintre aceştia sunt responsabili acum de curăţarea sistemul de falşi doctori şi de sancţionarea celor vinovaţi. O vor face oare?
Conferinţa de prezentare a Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale
Conferinţa de prezentare a Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (Facebook.com/Emilia Şercan)

La scurtă vreme după ce Hotnews a relatat că Agenţia Naţională de Integritate a refuzat să emită un punct de vedere privind posibilitatea existenţei unui conflict de interese în cazul ministrului Adrian Curaj, care primeşte indemnizaţie de la Academia lui Oprea în timp ce este ministru ordonator de credite pentru aceeaşi Academie, jurnalista Emilia Şercan a publicat o fotografie ilustrativă pentru starea de fapt a "statului capturat" România.

În fotografia publicată pe pagina de Facebook a Emiliei Şercan, autoare a unei serii de investigaţii incendiare vizând acuzaţiile de plagiat aduse lui Oprea, Neculai Onţanu, Petre Tobă etc., prezintă o imagine de grup cu participanţii la Conferinţa de prezentare a Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a lui Gabriel Oprea. Printre cei prezenţi se numără şi preşedintele ANI, Bogdan Stan.

"Dacă aţi citit azi ştirea de pe Hotnews în care scrie că Agenţia Naţională de Integritate nu a putut emite un punct de vedere referitor la un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Educaţiei Adrian Curaj, ca membru al ASSN şi ca ministru care aprobă bugetul ASSN, ei bine luaţi şi priviţi bine poza de sus, în care apare şi preşedintele ANI Bogdan Stan. Şi nu uitaţi că Bogdan Stan şi-a făcut studii postuniversitare la ANI a SRI. Asta cam sună a stat capturat.", scrie Emilia Şercan, în textul ce însoţeşte fotografia realizată la Conferinţa de prezentare a Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie fondată de Gabriel Oprea.

În fotografia postată de Emilia Şercan mai apar: Mircea Duşa (ministrul Apărării), Ionel Valentin Vlad (preşedintele Academiei Române), Gabriel Oprea (vicepremier), George Maior (ambasador în SUA), Sorin Câmpeanu (ministrul Educaţiei), Robert Cazanciuc (ministrul Justiţiei), Daniel Ioniţă (fost ambasador în Norvegia, secretar de stat pe probleme de securitate în MAE), Teodor Frunzeti (rector UNAp), Valeriu Nicuţ (secretar de stat MApN şi cumnatul lui Oprea), Neculai Onţanu (primarul Sectorului 2, UNPR), Alexandru Cumpănşu (AID), Mihnea Costoiu (rector Politehnica), Vasile Ozunu Mihail (preşedinte Colegiul Naţional de Apărare), Gheorghe Popa (rector Academia de Poliţie), Gabriel Moisescu (rector UNAp), Ilie Botoş (secretar de stat MAI), Raed Arafat (secretar de stat MAI), Eugen Nicolicea (UNPR), Vasile Dâncu (director IRES), Petre Tobă (şeful IGPR), Gelu Diaconu (şeful ANAF), Gheorghe Muscalu (membru CSM), Nicolae Iancu (rectorul ANI a SRI) şi Marius Iacob (adjunct al procurorului-şef al DNA) şi Eduard Hellvig, şeful SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne