O elevă din Constanţa premiată de UNESCO

. (Photos.com)
L.M.
09.11.2015

Laura-Maria Dumbravă de la Colegiul Naţional ''Mircea cel Bătrân'' din Constanţa a obţinut premiul al III-lea la un concurs de eseuri organizat de UNESCO, în Japonia.

''Totul începe cu mine''. Este titlul eseului. ''Cine sunt eu? Iată întrebarea la care încerc zilnic să-i aflu răspunsul”. Sunt cuvintele cu care şi-a început eseul tânăra de 14 ani.

Fata a reuşit să cucerească juriul de pestre mări şi ţări, inspirându-se din vorbele lui Dalai Lama. Prima oară trebuie să îţi găseşti pacea interioară, apoi să o extinzi către prieteni, către familie, iar apoi spre tot globul, scrie eleva.

Tema concursului, ''Clădirea păcii în inimi şi în minte'', i s-a potrivit ca o mănuşă tinerei. Eseul său a fost ales dintre alte 13.000 depuse, online, de elevi din întreaga lume. În eseu, fata a mai vorbit şi despre alte proiecte ale sale.

''Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a doua staţii spaţiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi”. Este vorba despre concursurile organizate de NASA, la care Maria a participat alături de colegii săi. Profesorul Ion Băraru, cel care, de 11 ani, îi pregăteşte pe campionii concursurilor organizate de NASA, spune că a fost surprins că Maria, elevă în clasa a VIII-a, a participat la o competiţie din domeniul uman.

''Vreau să fiu medic. Mă gândeam la chirurgie pentru că îmi place să salvez vieţi'', declară eleva din Constanţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor