O conductă Chevron a explodat în Texas

(STR / AFP / Getty Images)

O conductă Chevron a explodat lângă un mic oraş din Texas, la sud de Dallas, în cursul dimineţii de joi. Explozia a fost urmată de un incendiu, iar locuitorii din oraş au fost evacuaţi. Nu s-au raportat decese şi nici răniri, informează Reuters.

Explozia, produsă la sud de Mildford, un orăşel cu 700 de locuitori, s-a datorat unei erori umane. O echipă de construcţii a forat accidental într-o conductă ce transportă petrol lichefiat (GPL), a declarat pentru KTVT-TV din Dallas Tom Hermrick, un oficial responsabil cu asigurarea serviciilor de urgenţă.

Imaginile transmise de la la faţa locului, imediat după accident, arătau o coloana imensă de fum şi flăcări care se ridicau de la locul exploziei. Incendiul scade însă în intensitate, conform declaraţiilor oficialului ante menţionat, care a precizat că deflagraţia a avut loc în câmp deschis.

Autorităţile locale au mai informat că Chevron a cerut ca oraşul Milford să fie evacuat, ceea ce s-a şi întâmplat. Printre persoanele evacuate, se numărau şi 200 de elevi. Aceştia au fost duşi la un liceu dintr-o localitate învecinată.

Chevron şi-a evacuat şi echipa de 5 muncitori aflată în zonă. Nici unul dintre ei nu a fost rănit.

Compania a oprit fluxul de GPL pe conductă însă resturile reziduale continuă încă să ardă. Chevron mai are o conductă la doar câţiva metri de locul accidentului, pe care compania o monitorizează atent. Fluxul de GPL ce trece prin respectiva conductă nu a fost oprit deoarece ar fi crescut riscul unei explozii secundare, a informat Chevron. GPL-ul încă vine pe conductă deoarece lichidul răceşte linia.

Un comunicat al companiei informează că Chevron a implementat procedurile de urgenţă iar operaţiunile pentru soluţionarea problemelor la faţa locului sunt în curs.

"Preocuparea principală a Chevron la ora actuală este să asigure securitatea angajaţilor săi şi a comunităţilor din vecinătate", a mai informat compania.