O conductă Chevron a explodat în Texas

(STR / AFP / Getty Images)

O conductă Chevron a explodat lângă un mic oraş din Texas, la sud de Dallas, în cursul dimineţii de joi. Explozia a fost urmată de un incendiu, iar locuitorii din oraş au fost evacuaţi. Nu s-au raportat decese şi nici răniri, informează Reuters.

Explozia, produsă la sud de Mildford, un orăşel cu 700 de locuitori, s-a datorat unei erori umane. O echipă de construcţii a forat accidental într-o conductă ce transportă petrol lichefiat (GPL), a declarat pentru KTVT-TV din Dallas Tom Hermrick, un oficial responsabil cu asigurarea serviciilor de urgenţă.

Imaginile transmise de la la faţa locului, imediat după accident, arătau o coloana imensă de fum şi flăcări care se ridicau de la locul exploziei. Incendiul scade însă în intensitate, conform declaraţiilor oficialului ante menţionat, care a precizat că deflagraţia a avut loc în câmp deschis.

Autorităţile locale au mai informat că Chevron a cerut ca oraşul Milford să fie evacuat, ceea ce s-a şi întâmplat. Printre persoanele evacuate, se numărau şi 200 de elevi. Aceştia au fost duşi la un liceu dintr-o localitate învecinată.

Chevron şi-a evacuat şi echipa de 5 muncitori aflată în zonă. Nici unul dintre ei nu a fost rănit.

Compania a oprit fluxul de GPL pe conductă însă resturile reziduale continuă încă să ardă. Chevron mai are o conductă la doar câţiva metri de locul accidentului, pe care compania o monitorizează atent. Fluxul de GPL ce trece prin respectiva conductă nu a fost oprit deoarece ar fi crescut riscul unei explozii secundare, a informat Chevron. GPL-ul încă vine pe conductă deoarece lichidul răceşte linia.

Un comunicat al companiei informează că Chevron a implementat procedurile de urgenţă iar operaţiunile pentru soluţionarea problemelor la faţa locului sunt în curs.

"Preocuparea principală a Chevron la ora actuală este să asigure securitatea angajaţilor săi şi a comunităţilor din vecinătate", a mai informat compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe