O caracatiţă îşi schimbă culoarea continuu în timp ce doarme (sau visează?). Video viral fascinant

Caracatiţă
Caracatiţă (Nature – Octopus: Making Contact)

Documentarul televiziunii americane PBS, “Octopus: Making Contact”, în care o caracatiţă începe să îşi schimbe culoarea de mai multe ori în timp ce doarme - sau visează - cu faţa în jos în apă, a captat atenţia multor utilizatori după difuzarea lui pe reţelele de socializare.

Imaginile, publicate luni 23 septembrie pe canalul youtube Nature of PBS, sunt însoţite de naraţiunea amuzantă a biologului marin David Scheel, care încerca să ghicească ce visează cefalopodul, numit Heidi, pe baza schimbărilor culorii.

Când este trează, o caracatiţă îşi schimbă frecvent culoarea, având instinctul natural de a se camufla atunci când este la vânătoare sau încearcă să scape de un prădător. Prin urmare, se presupune că o caracatiţă adormită îşi schimbă culoarea pielii atunci când, probabil, visează că vânează sau se ascunde într-o stâncă.

În ziua de 2 octombrie, "Octopus: Making Contact" va avea premiera pe reţeaua de televiziune americană PBS şi se va focusa pe Scheel, profesor la Alaska Pacific University (APU) şi Heidi, o caracatiţă pe care a crescut-o.

În documentar, Heidi îşi va demonstra capacitatea de a rezolva puzzle-uri, de a folosi instrumente şi de a se strecura prin spaţii mici. În plus, caracatiţa poate fi considerată un animal de companie, după ce a învăţat să recunoască feţele şi să exprime emoţii diferite, pe măsură ce persoanele se apropie de “casa” ei.

Mai multe informaţii: Discover the Otherworldly Abilities of the Octopus in Nature’s Season 38 Premiere