Evadare spectaculoasă: o caracatiţă scapă printr-un mic orificiu (video)

Caracatiţa
Caracatiţa (captură video youtube)

Evadările spectaculoase se întâlnesc, în general, doar în filme, dar există şi excepţii, normal. Anul trecut vă prezentam evadarea incredibilă din închisoarea Izberbash din Rusia, pe 18 iunie 2016, a deţinutului Rustam Sahrudinov, în vârstă de 25 de ani, arestat pentru furt. Din imaginile capturate de camera video de supraveghere, tânărul se târăşte încet prin trapa mică a celulei folosită pentru a servi tăvile cu mâncare. Pentru o clipă, pare că rămâne blocat la nivelul taliei, dar, în cele din urmă, omul reuşeşte să se strecoare, gol puşcă, prin trapă. Apoi, îşi recuperează hainele, se îmbracă şi pleacă liniştit, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic (video aici)

Evadarea caracatiţei din acest videoclip are multe în comun cu cea a tânărului deţinut. O evadare spectaculoasă! Aflată la bordul unei bărci, caracatiţa găseşte un orificiu care, din interior, pare relativ mare, însă ieşirea este foarte mică. Şi nu vorbim despre o caracatiţă de dimensiuni reduse, ci una de dimensiuni destul de mari. Scena a fost filmată în apropiere de Insulele Chiswell, Alaska.

Dar cum este posibil ca un animal atât de mare să scape aşa de uşor printr-un orificiu atât de mic?

O explicaţie logică există: caracatiţele nu au schelet şi nici solzi, doar muşchi. Acesta este secretul uşurinţei cu care ele se pot strecura fără mari probleme în diverse locuri. Ele sunt vedete printre contorsionişti şi evadaţi, prin urmare, eroina noastră a fost capabilă să se întoarcă în mare fără prea mari dificultăţi. A fost de ajuns un mic orificiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style