Nu, nu este o floare, sunt pui de caracatiţă care se nasc (video)

Caracatiţă (Octopus briareus)
Caracatiţă (Octopus briareus) (Foto: The Virginia Aquarium & Marine Science Center in Virginia Beach)

Văzând ilustraţia acestui articol, la prima vedere ne putem gândi că este vorba despre o floare. Dar nu este aşa. Ceea ce veţi vedea este modul în care puii de caracatiţă (da, caracatiţă!) ies din ouă pentru prima dată în viaţă. Naşterea durează doar 10 secunde, dar este un spectacol uimitor.

În clipul video de mai sus puteţi vedea o "floare" cu mai multe "petale". Fiecare dintre aceste "petale" este un pui de caracatiţă, care urmează să se nască. Este uimitor modul în care aceste animale sunt de culoare albă în interiorul oului şi odată ce ies la lumină, dobândesc, ca prin magie, culoarea maro care le caracterizează. Un spectacol adevărat care poate fi văzut foarte rar.

Imaginile au fost publicate miercuri dimineaţă de The Virginia Aquarium & Marine Science Center din Virginia Beach pe Twitter şi au devenit un fenomen viral. Şi nu este de mirare, cine poate vedea zilnic acest spectacol?

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style