O balenă “capturează” un scafandru în Africa de Sud şi îl eliberează după câteva momente [video]

"Nimic nu te instruieşte cum să procedezi când ajungi într-o balenă. Nu am avut timp să-mi fie frică", spune Rainer Schimpf, care a petrecut câteva secunde agonizante la mila animalului.
Balena
Balena (screenshot tramite video Youtube)

Rainer Schimpf, directorul Expert Tours, o agenţie de turism pentru scufundări germană cu sediul în Port Elizabeth (Africa de Sud) şi expert în expediţii în mările sudice ale planetei, a avut parte de surpriza vieţii lui, în timp ce efectua o scufundare la 25 circa 40 km de coastă. O balenă, lângă care înota în acel moment, l-a prins între fălcile sale. “Totul s-a întâmplat foarte repede. M-am aflat deodată brusc în întuneric şi am simţit o presiune pe coapse. În acel moment am ştiut că balena m-a prins“, spune scafandrul într-un clip video lansat pe reţelele sociale.

Scafandrul recunoaşte că a acţionat din instinct. "Nimic nu te instruieşte cum să procedezi când ajungi într-o balenă. Nu am avut timp să-mi fie frică", menţionează acesta. "Mi-am ţinut respiraţia deoarece am crezut că mă va duce la suprafaţă la un moment dat", îşi aminteşte ceea ce a gândit în acel moment. După câteva secunde de la dispariţia lui Schimpf, balena l-a eliberat. "Am simţit cum a dispărut presiunea şi am putut să urc", mărturiseşte el.

Preocuparea lui Schimpf după ce şi-a reglat respiraţia şi a văzut că era în siguranţă şi sănătos, a fost dacă fotograful care însoţea expediţia a reuşit să imortalizeze momentul în care corpul său a fost capturat de balenă. După ce a verificat că accidentul a fost fotografiat, scafandrul a reflectat la experienţa unică pe care tocmai a experimentat-o. „A fost un moment foarte special. Am trecut de la a fi o persoană care observă, la o persoană care se afla în interiorul unei balene. Cred că acest lucru nu l-a mai experimentat nimeni şi sigur că a fost, de asemenea, o surpriză şi pentru balenă“.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură