O balenă “capturează” un scafandru în Africa de Sud şi îl eliberează după câteva momente [video]

"Nimic nu te instruieşte cum să procedezi când ajungi într-o balenă. Nu am avut timp să-mi fie frică", spune Rainer Schimpf, care a petrecut câteva secunde agonizante la mila animalului.
Balena
Balena (screenshot tramite video Youtube)

Rainer Schimpf, directorul Expert Tours, o agenţie de turism pentru scufundări germană cu sediul în Port Elizabeth (Africa de Sud) şi expert în expediţii în mările sudice ale planetei, a avut parte de surpriza vieţii lui, săptămâna trecută, în timp ce efectua o scufundare la 25 circa 40 km de coastă. O balenă, lângă care înota în acel moment, l-a prins între fălcile sale. “Totul s-a întâmplat foarte repede. M-am aflat deodată brusc în întuneric şi am simţit o presiune pe coapse. În acel moment am ştiut că balena m-a prins“, spune scafandrul într-un clip video lansat pe reţelele sociale.

Scafandrul recunoaşte că a acţionat din instinct. "Nimic nu te instruieşte cum să procedezi când ajungi într-o balenă. Nu am avut timp să-mi fie frică", menţionează acesta. "Mi-am ţinut respiraţia deoarece am crezut că mă va duce la suprafaţă la un moment dat", îşi aminteşte ceea ce a gândit în acel moment. După câteva secunde de la dispariţia lui Schimpf, balena l-a eliberat. "Am simţit cum a dispărut presiunea şi am putut să urc", mărturiseşte el.

Preocuparea lui Schimpf după ce şi-a reglat respiraţia şi a văzut că era în siguranţă şi sănătos, a fost dacă fotograful care însoţea expediţia a reuşit să imortalizeze momentul în care corpul său a fost capturat de balenă. După ce a verificat că accidentul a fost fotografiat, scafandrul a reflectat la experienţa unică pe care tocmai a experimentat-o. „A fost un moment foarte special. Am trecut de la a fi o persoană care observă, la o persoană care se afla în interiorul unei balene. Cred că acest lucru nu l-a mai experimentat nimeni şi sigur că a fost, de asemenea, o surpriză şi pentru balenă“.