"Nu aruncaţi banii bucureştenilor pe luminiţe!" - Petiţie online

Pentru prima oară în istoria Capitalei, oraşul ar urma să fie împodobit de Paşte cu luminiţe. Indignaţi că Primăria vrea să dea bani pe beculeţe - în condiţiile în care spitalele au nevoie de reparaţii, transportul e deficitar, creşele sunt insuficiente - cetăţenii au lansat o petiţie cerând stoparea acestei iniţiative.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumiţi că Primarul Capitalei vrea să cheltuie taxele şi impozitele plătite de bucureşteni pe luminiţe de Paşti - aceasta în condiţiile în care oraşul are atât de multe probleme reale - organizaţia Funky Citizens a lansat o petiţie online prin care se cere Primăriei să nu risipească banii cetăţenilor.

"Solicităm Primăriei Municipiului Bucureşti să nu arunce banii cetăţenilor pe luminiţe de Paşti. Cerem primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să folosească resursele bugetului local pentru rezolvarea problemelor reale ale comunităţii.

De asemenea, solicităm consilierilor generali din Bucureşti să oprească orice intenţie de a folosi bugetul Capitalei pentru acest scop, conform prerogativelor lor", scriu cetăţenii în petiţia care poate fi citită aici

"Această cheltuială nu este o prioritate pentru un oraş ale cărui nevoi urgente sunt nenumărate: poluare, spitale degradate, clădiri cu risc seismic, şcoli fără autorizaţii de funcţionare, transport public deficitar, locuinţe sociale insuficiente, trafic sufocant, creşe insuficiente şi lista poate continua...Credem că această sărbătoare poate fi marcată prin decenţă şi smerenie, mai ales în condiţiile în care, prin însăşi esenţa sa, ar trebui să ne facă să ne gândim mai ales la cei mai nevoiaşi dintre noi", se arată în textul petiţiei.

Reamintim că potrivit declaraţiilor primarului Capitalei, Gabriela Firea, în acest an, centrul Bucureştiului va fi decorat, de Paşti, cu beculeţe. Momentan, se aşteaptă propunerile companiei de iluminat Luxten Lighting, atât în privinţa costurilor, cât şi pentru ce porţiuni de străzi vor fi împodobite.

Redăm câteva dintre comentariile semnatarilor petiţiei:

"Chiar nu e nevoie de cheltuiala asta. E absolut ridicol să ai un oraş murdar şi aglomerat dar iluminat „festiv”, scrie o persoană.

"Hidoşenii de iepuri gigant şi ouă de paşte iluminate cu ”beculeţe” nu ne trebuie.E frumos deja din cauză că vine primăvara. Aş recomanda curăţenie în plus pe străzi doamnei Firea. Şi dacă tot au fonduri, mai bine să omenească nişte copii sărmani cu ceva de încălţat, de îmbrăcat....pe lângă dulciuri şi jucării, astea dă luminiţe!", scrie o altă semnatară.

Mai amintim în context că în timp ce Firea vrea să împodobească Bucureştiul de Paşte, cetăţenii strâng de zor semnături pentru demiterea ei. Astfel, la protestele ce au loc zi de zi în Piaţa Victoriei, se stă la coadă la măsuţele unde se strâng semnături pentru Proclamaţia România 2017 şi pentru demersul iniţiat de site-ul oameniliberi.ro, vizând demararea unui referendum pentru demiterea edililor din Bucureşti, în frunte cu Gabriela Firea.