Niţu se ţine de scaun. Nici vorbă de vreo demisie din fruntea Parchetului

Tiberiu Niţu pune capăt speculaţiilor vizând o eventuală demisie în urma gravelor acuzaţii ce i se aduc şi anunţă că nu renunţă la postul său. Acuzat că a beneficiat ilegal de coloană oficială, Niţu va rămâne Procuror General al României.
Tiberiu Niţu
Tiberiu Niţu (Epoch Times România)

Acuzat că, aidoma generalului Gabriel Oprea, s-a folosit de coloane oficiale ori de câte ori a vrut, Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, anunţă că nu va demisiona.

”Având în vedere comentariile purtate în spaţiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum şi în funcţia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii şi a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activităţii desfăşurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege, proporţional cu riscurile şi responsabilităţile acestei funcţii.

Îi asigur pe toţi colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toţi partenerii noştri instituţionali şi pe toţi cetăţenii României că activitatea noastră – a mea personal - nu este afectată, nu este influenţată sau perturbată de demersurile judiciare desfăşurate în vederea clarificării depline a acestei situaţii şi, totodată, îmi asum obligaţia de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfăşurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale şi în parametrii eficienţei consemnate în ultimul raport MCV”, susţine procurorul general al României, Tiberiu Niţu, într-un comunicat citat de stiripesurse.ro.

Reamintim că, potrivit comentariilor apărute în presă, Tiberiu Niţu ar fi beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări.