Monica Macovei: 700 de motive pentru revocarea lui Tiberiu Niţu

Beneficiar al unui "folos necuvenit" în dosarul Oprea, Procurorul General Tiberiu Niţu trebuie revocat din funcţie, consideră fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a Procurorului General, Tiberiu Niţu, iar preşedintele Klaus Iohannis are 700 de motive să îl revoce, a declarat Monica Macovei.

"Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi şi va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Niţu nu şi-a dat încă demisia din funcţia de Procuror General. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Tiberiu Niţu a beneficiat ilegal de coloana oficială în aproximativ 700 de deplasări.

Legea nu-i permite aşa ceva, iar buna reputaţie şi integritatea pe care trebuie să le aibă Procurorul General au fost definitiv distruse de aceste ilegalităţi. Ministrul Justiţiei are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general şi să trimită propunerea la preşedintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Niţu", susţine Monica Macovei.

Astăzi, în ziua publicării MCV, fostul ministru al Justiţiei este de părere că mai există un motiv important pentru revocarea lui Tiberiu Niţu:

"Toţi procurorii care au reuşit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentaţi la vârf de un Procuror General integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne