Nicuşor Dan: "Unul dintre obiectivele PSD este să îşi salveze într-un fel sau altul colegii penali de puşcărie!"

Liderul USR a reamintit că românii nu au votat PSD şi ALDE pentru ca aceştia să-i scape pe corupţi de puşcărie şi i-a cerut lui Grindeanu să garanteze că nu va recurge la ordonanţe de urgenţă pentru a dezincrimina fapte penale.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, i-a cerut premierului Grindeanu să promită că nu va încerca să adopte, prin ordonanţă de urgenţă, măsuri precum graţierea şi dezincriminarea unor fapte penale. De asemenea, liderul USR a salutat prezenţa lui Iohannis la şedinţa în care Executivul se pregătea, potrivit presei, să mutileze Codul Penal în favoarea corupţilor.

"Unul din obiectivele principale ale PSD este să îşi salveze într-un fel sau altul colegii penali de puşcărie. Îl avertizez public pe Liviu Dragnea că această măsură nu a fost cuprinsă în programul de guvernare şi nu pentru asta coaliţia PSD-ALDE a fost votată de români. Ceea ce s-a întâmplat azi a avut toate caracteristicile a ceea ce s-a numit în decembrie 2013 'marţea neagră': un proiect de care n-a ştiut nimeni, care urma să fie adoptat în maximă viteză, în vreme ce liderul partidului care ar fi responsabil de asta era plecat din ţară", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Parlament.

Dan a mai adăugat că, în contextul în care în conferinţa sa de presă susţinută ulterior şedinţei de guvern, premierul Grindeanu nu a spus ce se va întâmpla în viitor, îi solicită public acestuia "să promită că astfel de lucruri foarte grave de dezincriminare a unor fapte penale să nu fie încercate să fie trecute prin Ordonanţe de Urgenţă."

Întrebat despre participarea preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa de guvern de dimineaţă, liderul USR a opinat că aceasta a fost "o măsură salutară", căci a întârziat discutarea în şedinţa de guvern a proiectelor.

La rândul său, deputatul USR, Silviu Dehelean, membru în comisia juridică, a anunţat că formaţiunea sa va depune un amendament la proiectul legii bugetului privind alocarea de bani pentru construcţia de penitenciare şi a cerut social- democraţilor, dacă tot se plâng de supra-aglomerarea închisorilor, să sprijine acest amendament, arată Hotnews.