Macovei: Dragnea & Co încearcă să cumpere liniştea oamenilor ca să-i facă să ignore atacurile la justiţie

Nici liderul PSD Liviu Dragnea, nici toţi cei din Guvern sau din Parlament, mulţi penali, nu simt vreo obligaţie morală de a respecta promisiunile din campanie - ei vor să le cumpere liniştea oamenilor ca să îşi pună în aplicare planurile împotriva justiţiei, este de părere Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Guvernul controlat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, încearcă să cumpere liniştea oamenilor - le măresc pensiile, le mai scad impozite, le mai dau nişte bani - ca să-i facă să tacă din gură şi să ignore atacurile la adresa justiţiei a acuzat, la Realitatea TV, europarlamentarul Monica Macovei.

"Bugetul nu este un sac fără fund. Vor fi noi măsuri populiste, ca să încerce să îşi îndeplinească promisiunile din campanie, dar nu neapărat pentru asta. Nici condamnatul Dragnea, care controlează acest Guvern, nici toţi cei din Guvern sau din Parlament, mulţi penali, nu simt vreo obligaţie morală să respecte promisiunile din campanie.

Ei o fac ca să rămână la guvernare şi ca să ţină lumea (o parte) mulţumită, să le cumpere liniştea. Este foarte important acest lucru. Tot ce fac se leagă de ce plănuiesc să facă - şi au şi început, şi anume: atacurile la justiţie. Cumpără liniştea unora - le măresc pensiile, le mai scad impozite, le mai dau nişte bani -, ca să tacă din gură şi să ignore atacurile la justiţie", a declarat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a amintit şi de scandalul declanşat de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, care şi-a atras oprobriul publicului după ce a trimis la Curtea Constituţională legea care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Guvern.

"Ce a făcut Avocatul Poporului este inadmisibil. Nu este în nicio altă ţară din lumea asta, ca Avocatul poporului să ceară să fie declarată neconstituţională o lege care prevede că nu trebuie să ai condamnaţi penal într-un Guvern. Nu are nicio legătură cu Constituţia. Vrem în România să avem această unicitate, un Guvern condus sau compus din miniştri condamnaţi definitiv?", a comentat Macovei.

Potrivit europarlamentarului, această speţă nu are nicio legătură cu dreptul de a fi ales.

"De pildă, condamnatul Dragnea a intrat în Parlament, nu l-a împiedicat nimeni să candideze, nu l-a împiedicat nimeni la dreptul de a fi ales. La Guvern poţi să spui fără miniştri condamnaţi sau anchetaţi penal. Nu există în niciun document internaţional dreptul de a fi ministru", a adăugat Macovei.