Nicuşor Dan cere sesiune parlamentară extraordinară pentru audierea premierului Dăncilă

Nicuşor Dan o acuză pe Viorica Dăncilă că se ascunde după concediul de odihnă
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

După violenţele de vineri noaptea generate de dispersarea protestului diasporei de către jandarmi, deputatul Nicuşor Dan cere deschiderea unei sesiuni parlamentare de urgenţă, într-un comunicat remis redacţiei.

"Violenţele petrecute noaptea trecută împotriva oamenilor care protestau paşnic împotriva Guvernului aruncă România dincolo de limitele democraţiei şi de aceea consider că e nevoie convocarea de urgenţă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia premierul Viorica Dăncilă să vină şi să de explicaţii pentru agresiunile comise de structuri ale statului român.

Fac apel la liderii grupurilor parlamentare din Opoziţie să demareze procedura de convocare a unei sesiuni extraordinare, fiind nevoie de semnăturile a unei treimi din numărul deputaţilor."

Reamintim că în urma intervenţiei Jandarmeriei, peste 500 de persoane au primit îngrijiri, unele dintre ele fiind şi acum spitalizate. În afara numărului masiv de oameni răniţi, presa şi societatea civilă au documentat extrem de multe cazuri de abuzuri grosolane, la adresa unor jurnalişti şi chiar a unor trecători care nu păreau să fie demonstranţi, comise de jandarmi pe data de 11 august.

Numeroşi cameramani şi fotografi au fost bruscaţi şi gazaţi de către trupele de jandarmi.

"Viorica Dăncilă nu se poate ascunde la nesfârşit în spatele comunicatele de presă trimise din vacanţă. Trebuie să vină în faţa Parlamentului şi să dea explicaţii pentru violenţele care au avut loc în Piaţa Victoriei. Premierul trebuie să îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile miniştrilor săi."

"Sunt multe argumente pentru care e nevoie de explicaţii din partea premierului. Manifestarea românilor a fost dispersată nejustificat, la ordin politic. De asemenea, în mod ostentativ, jandarmeria nu a înlăturat persoanele violente din mulţime, deşi au obligaţia legală să o facă. În mod nejustificat au fost bătuţi şi agresaţi ziarişti şi s-a intervenit violent împotriva unor oameni care au protestat paşnic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne