ALDE dă vina pe Iohannis şi pe Opoziţie pentru violenţele din Piaţa Victoriei

Este condamnabil faptul că liderii opoziţiei, Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Dan Barna care au stat în spatele protestului Diasporei, dar şi preşedintele ţării, sunt orbiţi de conflictul politic şi îşi dau girul pentru astfel de manifestări, a acuzat vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea, în urma incidentelor violente din Piaţa Victoriei.
Andrei Gerea
Andrei Gerea (Epoch Times România)

Violenţele din Piaţa Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, a acuzat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea.

"Evenimentele care au avut loc vineri seara în faţa Guvernului sunt regretabile. Dreptul cetăţenilor la libera exprimare nu poate fi îngrădit, însă nu putem să fim de acord cu grupuri de agitatori şi de persoane care au ca unic scop producerea de incidente. Actele de violenţă din Piaţa Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Iohannis. Este păcat că un protest paşnic al unor oameni care îşi exprimau opinia a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care şi 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportaţi la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viaţa sa", a declarat Andrei Gerea.

Vicepreşedintele ALDE arată cu degetul spre liderii opoziţiei şi spre preşedintele Klaus Iohannis.

"Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar şi preşedintele ţării, sunt orbiţi de conflictul politic şi îşi dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, aceşti lideri politici iresponsabili, printre care şi preşedintele, cel care deţine şi calitatea de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, să realizeze gravitatea situaţiei pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii şi manipulând. Legitimitatea coaliţiei PSD - ALDE este dată în urma alegerilor. Românii au ales în 2016 să îşi acorde sprijinul pentru partidele din coaliţia PSD–ALDE, el fiind de altfel confirmat în repetate rânduri de sondajele de opinie", a precizat Andrei Gerea.

Potrivit liderului ALDE, voinţa românilor nu poate fi contestată şi nici încălcată de lideri politici şi de preşedintele ţării.

"Aşteptam ca preşedintele ţării să îşi exercite atribuţiile de moderare la nivelul societăţii, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situaţia gravă de vineri seara, în urma căreia au de suferit sute de oameni, printre care şi jandarmi care îşi făceau datoria şi care se luptau pentru menţinerea ordinii şi apărarea oamenilor care manifestau paşnic. Protestul de vineri seara a fost confiscat politic de către partidele de opoziţie", a conchis Andrei Gerea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne