Jandarmeriţa bătută în Piaţa Victoriei a ajuns în spital. Colegii ei NU au intervenit

Jandarmeriţa de 23 de ani bătută ieri de un grup de persoane violente în Piaţa Victoriei a ajuns în spital.
Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018.
Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018. (Epoch Times România)

UPDATE. Cunoscutul poliţist Marian Godină a anuţat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că tânăra jandarmeriţă bătută în Piaţa Victoriei nu este de fapt în stare gravă, aşa cum şi-ar fi dorit unii.

"Vestea asta, una foarte bună, îi va întrista, paradoxal, exact pe cei care distribuiau la greu şi cuprinşi de falsă milă ştirea că acea fată se zbate între viaţă şi moarte. Sunt atât de lipsiţi de scrupule încât le-ar fi convenit să fie aşa. Din fericire, femeia jandarm lovită la protest are un traumatism cranio cerebral minor, un traumatism la coloana cervicală, contuzii toraco-abdominale şi hematoame la nivelul feţei. Medicii spun că nu e în stare gravă", a scris Marian Godină.

Ştirea a fost confirmată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a anunţat că tânăra este "foarte bine".

* * *

Jandarmeriţa bătută ieri în Piaţa Victoriei la protestul Diasporei este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu suspiciune de fractură la coloana cervicală, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Jandarmeriei.

Reamintim că jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, vineri seara, la ora 23.00, alungând protestatarii cu gaze lacrimogene, cartuşe cu piper, petarde şi, spun unii martori, chiar grenade cu şrapnel.

Potrivit digi24.ro, la asaltul respectiv, doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost salvaţi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Armele celor doi jandarmi care au fost bătuţi în Piaţa Victoriei ar fi fost sustrase, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne fac cercetări în acest caz, arată sursa citată.

La protestul de vineri din Victoriei, jandarmii au scos la înaintare femeile jandarm, în momentele cele mai tensionate, mai exact după ce dădeau cu gaze lacrimogene în oamenii din faţa lor. Astfel, femeile erau practic făcute paratrăznet pentru furia celor care îşi luaseră gaze în ochi. Totuşi, manifestanţii paşnici nu le-au agresat pe fete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne