“Nemuritor de foame”, noul album al trupei Desperado. Plus ineditul proiect Speak Floyd

Trupa country - rock Desperado
Trupa country - rock Desperado (Desperado)
Liviu Şerbănescu
14.11.2012


Cel de-al cincilea album al formaţiei Desperado, realizat în acelaşi stil country – vesel şi comic pe alocuri, uneori şi romantic – va apărea în decembrie 2012 şi se va numi “NEmuritor de foame”. Videoclipul piesei cu acelaşi nume, regizat de Andrei Ungureanu de la Baracafilm, există deja pe Youtube, ca o avanpremieră.

După aproape 14 ani de activitate, formaţia de country-rock Desperado are la activ cinci albume de studio, un DVD din concert, şase videoclipuri şi peste 700 de concerte live.

“Desperado va susţine un concert intitulat "These Boots are Made for Rockin'", la data de 6 decembrie, în clubul Diesel din Cluj-Napoca, prilej cu care trupa va prezenta piesa "Dacă nu-i zăpadă de Crăciun" - o frumoasă colaborare cu Tony Pop Tamas, dar şi mai multe cântece americane de Crăciun”, a precizat Sandy Deac, liderul şi solistul vocal al formaţiei, pentru Epoch Times

Trupa a schimbat recent un membru, astfel că noul baterist este Janky Zsolt, unul dintre cei mai titraţi baterişti din Ungaria. Zsolt a revenit în România şi va cânta cu Sandy, liderul formaţiei, şi în alte proiecte, cel mai important fiind trupa de rock progresiv Kappa, celebră în anii ‘80.

Din Desperado fac parte

- Sandy ”The Gun” Deac - voce, chitară, claviaturi

- Kovacs “Indiana Jones” Laszlo - chitară

- Edi ”Rider” Raita – voce , claviaturi

- Vlad “PG Suckermann” Spătar – chitară bas, voce

- Janky “Yankee Joe” Zsolt – tobe

-Ovidiu “Yezekill” Buhăţel – manager, sound designer.

Pe noul album, pe lângă piese ca “E ora închiderii”, ”Ăsta-s eu, vreau să mă îmbogăţesc”, “Omul” sau “nemuritor de foame” interpretate de membrii trupei, vor figura şi altele în colaborare cu voci consacrate cum ar fi Alexandra Ungureanu, Narcisa Suciu sau Tony Pop Tamas.

“L-am denumit aşa (albumul – n.r.), ca să scoatem în evidenţă faptul că românul găseşte întotdeauna o cale ca să supravieţuiască, e un adevărat “survivor”.

Cât despre videoclipuri, noi nu le facem foarte scumpe - aşa cum le fac mulţi acum. Ne-am adunat prietenii din Cluj, inclusiv câţiva care lucrează la radio şi în televiziune şi am pus la cale un film realizat cu familie care locuieşte la bloc. Pentru că românul obişnuit de la oraş stă la bloc acum, nu mai stă la casă. Şi am făcut un scenariu comic, în care se găteşte în familie, cu sârme în loc de spaghetti, cu bucăţi de lemn în loc de friptură şi altele. Ir la finalul videoclipului reiese că, de fapt, oamenii ăştia se hrănesc cu uitatul la televizor, la care cască gura toată ziua”, a mai declarat Sandy Deac pentru Epoch Times

Formaţia nu duce lipsă de idei şi are multe planuri

„Mai avem în plan să facem un videoclip şi la piesa “E ora închiderii”, în care este vorba despre un tip care locuieşte într-un bar. Acolo îşi povesteşte viaţa oricui îl ascultă şi-i face cinste cu o bere şi cu o ţigară. Iar la finalul piesei, la ora închiderii, el este singurul rămas în picioare, căci toţi clienţii zac dormind pe sub mese.

Mai lucrăm şi la alt album, care se va numi “The Est of Desperado”, realizat în colaborare cu solistul vocal Tony Pop Tamas, care va fi lansat în 2013. Este un fel de „Best of Desperado”, cu toate versurile în engleză, dar va avea şi câteva piese în limba norvegiană, ţara de adopţie a lui Tony Pop Tamas”, ne-a mai precizat Sandy Deac.

Liderul de la Desperado ne-a vorbit şi despre un proiect mai special şi inedit în România:

“Mai avem un proiect deja bine pus la punct, care se numeşte Speak Floyd, în care cântăm doar piese ale trupei Pink Floyd, împreună cu solistul vocal britanic la origine David Bryan, care locuieşte în România. În concerte – care durează cam două ore şi conţin câte 20 de piese – avem şi proiecţii cu imagini speciale, plus jocuri de lumini deosebite”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor