Neculai Onţanu: Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL

Epoch Times România
31.03.2012

Preşedintele UNPR Bucureşti, Neculai Onţanu, susţine că "dificultăţile ideologice" şi politice dintre progresişti şi democrat-liberali ca şi schimbările repetate de poziţionare a PDL, privind proiectul pentru Bucureşti au dus la amânarea încheierii acordului de colaborare între cele două partide.

Onţanu precizează că UNPR este un partid bine organizat în Bucureşti şi are forţa necesară să obţină un rezultat bun în alegerile locale.

"Sunt câteva dificultăţi importante în încheierea unui acord cu PDL şi anume dificultăţi ideologice - UNPR este un partid de centru - stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile sale a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici. Sunt dificultăţi politice: negocierile cu PDL. În discuţiile pe care le-am avut în calitatea de şef al unei delegaţii a UNPR cu reprezentanţii PDL (Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Elena Udrea, Anca Boagiu şi alţi lideri importanţi ai acestui partid) noi am condiţionat încheierea unor acorduri de colaborare de îndeplinirea a trei condiţii importante: revenirea salariilor personalului din administraţia publică la nivelul celor avute înainte de tăierea acestora cu 25%, aprobarea legii de impozitare a averilor foarte mari, care poate aduce bani pentru pensii

şi salarii, existenţa disponibilităţii încheierii unor asemenea acorduri între organizaţiile judeţene ale celor două partide", precizează preşedintele UNPR Bucureşti într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

El spune că "din păcate, în declaraţiile liderilor PDL sunt încă bâlbâieli" şi indecizie în ceea ce priveşte recuperarea salariilor angajaţilor din administraţia publică, iar mai mulţi lideri democrat-liberali nu sunt de acord cu impozitarea averilor foarte mari.

"Salariile foarte mici ale personalului din administraţia publică, în special cea locală, care încep de la 500 -600 de lei, au afectat în ultima perioadă calitatea serviciilor pe care aceste instituţii le prestează către populaţie. Mulţi lideri ai PDL nu sunt de acord cu impozitarea averilor foarte mari, prin care s-ar putea realiza un proiect sustenabil şi decent al pensiilor şi salariilor. Sunt, pe de altă parte, schimbări repetate de poziţionare a PDL în ceea ce priveşte proiectul pentru Bucureşti. Suntem deschişi dialogului politic. Facem însă precizarea că UNPR este un partid bine organizat în Bucureşti şi are forţa necesară să obţină un rezultat bun în alegerile locale", punctează Neculai Onţanu.

Semnarea Protocolului de alianţă electorală pe Bucureşti care urma să fie parafat sâmbătă, a fost amânată până la o dată care va fi anunţată în prealabil, informează un comunicat al PDL remis, sâmbătă, AGERPRES.

Preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti aparţinând Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Naţionale pentru Progresul României (Neculai Onţanu), Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (Alex Ştefănescu) şi Partidului Ecologist Român (Ovidiu Demetrescu) ar fi trebuit să semneze sâmbătă, la Palatul Parlamentului, protocolul de înfiinţare a Mişcării pentru Noul Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor