Ioan Oltean: PDL are nevoie de o singură voce; liderii să muncească mai mult

Sediul PDL Timisoara. (Bogdan Florescu - Epoch Times Romania)
Epoch Times România
31.03.2012

PDL are nevoie de o singură voce, iar liderii săi ar trebui să vorbească mai puţin şi să muncească mai mult, a declarat la Bistriţa, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

În opinia lui Oltean, actuala conducere a partidului nu riscă să îşi piardă funcţiile în urma plecării lui Sorin Frunzăverde din PDL.

"Categoric este exclusă o asemenea aserţiune. Conducerea PDL nu este pusă în pericol. Un singur lucru este foarte mare nevoie să se producă în continuare: o singură voce. Partidul să vorbească aceeaşi limbă şi toţi liderii PDL să vorbească mai puţin şi să muncească mai mult. Cred că partidul are nevoie de reacţii şi de atitudini unitare. PDL a fost întotdeauna un partid care a acţionat unitar în momente cruciale. E un moment crucial, suntem în faza premergătoare alegerilor locale, partidul trebuie să aibă o acţiune unitară şi va avea", a spus Oltean.

Ioan Oltean consideră că ar fi "o nebunie" convocarea unui congres extraordinar al PDL înainte de alegerile locale şi le-a cerut colegilor de partid să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate.

"Sigur, nemulţumiri cu toţii avem, nimeni nu este mulţumit în lumea aceasta de tot ce se întâmplă şi nici în PDL sau altă forţă politică. Dar nemulţumirile personale nu trebuie să se răsfrângă negativ asupra unui partid politic. Aici e nevoie de foarte multă maturitate, de foarte multă responsabilitate, iar mai mult decât oricând, partidul are nevoie acum de unitate. Nu convoci structuri înalte ale partidului, de anvergură, înainte de alegerile locale. Este absolut o nebunie. După alegerile locale pot fi provocate sau convocate orice fel de alegeri, orice fel de structuri, pentru a se analiza rezultatele care sunt pozitive sau mai puţin pozitive", este de părere liderul PDL.

Întrebat dacă premierul Mihai Răzvan Ungureanu este responsabil de tensiunile din PDL, Ioan Oltean a răspuns doar că primul ministru este un independent care conduce un guvern politic.

"Premierul Ungureanu este un premier independent, el nu are implicaţii politice în PDL, el conduce un guvern politic susţinut în totalitate de PDL. El nu este un om politic, el conduce un guvern politic", a fost replica secretarului general al PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor