Neamţu: Ponta alungă companiile europene ca să le facă loc celor din China comunistă

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)

Mihail Neamţu, preşedintele partidului Noua Republică, a criticat duminică atitudinea premierului Victor Ponta, despre care susţine că descurajează companiile europene pentru a le face loc celor din China comunistă.

„Sunt un susţinător ferm al investiţiilor străine, dar dacă Victor Ponta vrea să alunge companiile europene ca să facă loc celor din China comunistă, cred că ar trebui să fim îngrijoraţi” a avertizat acesta.

Neamţu a continuat: „Sâmbătă, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a spus că nu o interesează fondurile europene şi va aduce "parteneri chinezi" pentru trenul de mare viteză Bucureşti-Viena. Acum circa patru săptămâni, două companii străine - Enel şi ArcelorMittal - au fost practic invitate să se retragă din acţionariatul Centralei Nucleare Cernavodă pentru a face loc unui consorţiu chinezesc”.

În opinia acestuia, mai îngrijorător este că „faptele acestea vin la scurt timp după ce Victor Ponta a refuzat să discute cu asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland... Deocamdată, Ponta importă investiţii chinezeşti. Cât timp credeţi că va trece până va importa şi modelul politic al Chinei comuniste? Sau îl utilizează deja...”.

Neamţu, despre relaţia dintre Ponta şi chinezi

După vizita premierul chinez la Bucureşti, Mihail Neamţu a criticat „slugărnicia” cu care premierul Victor Ponta, precum şi ceilalţi demnitari din Capitală, au tratat această vizită, amintind de tratamentele inumane la care sunt supuşi dizidenţii de către regimul comunist de la Beijing.

Mihai Neamţu a remarcat că partidele politice din România au uitat să vorbească despre „cealaltă faţă a regimului de la Beijing”.

"Noua Republică este solidară cu toate victimele persecuţiei comuniste şi, îndeosebi, cu dizidenţii care au denunţat ororile revoluţiei maoiste şi sângeroasa intervenţie a Armatei în Piaţa Tienanmen”, a transmis Noua Republică în cadrul unui comunicat de presă remis în ziua când delegaţia chineză a ajuns în România.

„În schimb, oficialii de la Bucureşti s-au întrecut în a le face pe plac oaspeţilor. Drapelele NATO şi UE au fost scoase din instituţii, un drum a fost asfaltat în două zile, iar podeaua de marmură de la Palatul Parlamentului a fost placată cu parchet sintetic, toate acestea făcându-l pe premierul Chinei să declare că se simte la Bucureşti "ca acasă". Mai mult, deşi protocolul nu impunea, premierul Ponta a ţinut să îl conducă la avion pe omologul său, care a părăsit România joi dimineaţa.

Pentru Neamţu este aproape „sfidătoare slugărnicia cu care Victor Ponta, premierul României, i-a tratat pe premierul Chinei şi pe ceilalţi oficiali ai Chinei comuniste, mai ales într-un parlament unde acum şapte ani a fost condamnat comunismul, considerându-l drept regim ilegitim şi criminal”, se declară în comunicatul de presă.

„Mai ales, ne repugnă amnezia oficialilor români, care au uitat timp de câteva zile că în China sunt executaţi şi condamnaţi la moarte dizidenţi politici care luptă pentru libertate individuală, pentru suveranitatea Tibetului, care luptă pentru adevărul istoric, inclusiv cel care priveşte carnagiul din Piaţa Tienanmen”, a declarat Neamţu pentru ziare.com.

Acesta a explicat că "aşa cum adevărul despre Revoluţia română, singura revoluţie sângeroasă din estul european, mai poate fi spus sau poate fi rostit, dar nu şi înregistrat în cărţile de istorie pentru că nu ştim cine sunt criminalii care au ucis peste 1.000 de români, nici adevărul despre Tienanmen nu poate fi spus în China".

O altă chestiune care l-a revoltat pe preşedintele Noua Republică a fost "dispariţia simbolurilor apartenenţei noastre la structurile NATO şi la structurile Uniunii Europene, în contextul protocolului agreat cu oficialii Republicii Chineze".

"Mă refer la steagurile UE şi NATO, care au dispărut din incinta Parlamentului, a Guvernului şi, din păcate, şi a Administraţiei Prezidenţiale doar pentru a face pe plac liderilor unui stat dictatorial", a declarat Neamţu, adăugând că "noi am spus că vrem să aparţinem unui spaţiu de civilizaţie euro-atlantic".

Neamţu se întreabă de unde vine mai exact această amabilitate excesivă a premierului şi a demnitarilor români.

"Nu ştiu de ce, mai ales că în limbajul popular, al românilor de rând, chinezăriile sunt lucrurile ieftine şi proaste calitativ, nimeni nu admiră produsele 'made în China', ci produsele 'made în USA'", a precizat acesta.

În opinia lui Neamţu, „servilitatea, slugărnicia şi pripa în abandonarea propriei noastre identităţi nu arată decât conştiinţa de sclav a lui Victor Viorel Ponta şi a celorlalţi slujbaşi ai regimului USL. Conştiinţa de sclav este conştiinţa aceluia care nu înţelege că libertatea este visul suprem al fiinţei umane şi că, în fiecare an, mii de chinezi mor, sunt executaţi, sunt aruncaţi în închisori pentru că îşi doresc libertate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii