Ziua 324. "Refuz să cred că nu vă deranjează să fiţi căpuşaţi şi batjocoriţi de aceste personaje sinistre!"

Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent chiar şi pentru un stat totalitar - în Parlament se votează legi imorale, anticonstituţionale, care dezincriminează infracţionalitatea. Românii ar trebui aşadar să se mobilizeze, căci ţara e pe buza prăpastiei, transmit protestatarii.
Protest
Protest
Loredana Diacu
20.12.2017

UPDATE: Protestatarii îi fluieră şi huiduie copios pe parlamentarii care ies cu maşinile pe poarta Camerei Deputaţilor după ce au stat până târziu la modificat amendamente la Codurile Penale. Hoţii, hoţii, Trădătorilor şi Şobolanilor li se strigă celor consideraţi vinovaţi de mutilarea legislaţiei în favoarea infractorilor.

Numărul protestatarilor era estimat la circa 400 în jurul orei 20.

* * *

UPDATE: În jurul orei 19, la protestul de lângă Parlament erau circa 150 persoane. Parte dintre acestea au încercat să treacă strada în mod continuu, blocând astfel traficul, în semn de protest. Jandarmii i-au oprit însă.

* * *

Protestatarii au revenit lângă Parlament, indignaţi de adoptarea, pe repede-înainte, şi cu ignorarea vocilor magistraţilor, societăţii civile şi Opoziţiei, a legilor Justiţiei. Mai mult, pe agenda parlamentarilor, mai exact a comisiei Iordache, se află şi modificări ale codurilor penale care, potrivit marilor Parchete, vor pune practic pe butuci actul de justiţie.

Pe fundalul a ceea ce se întâmplă în legislativ, protestatarii atrag atenţia că ne confruntăm cu o situaţie fără precedent: se votează legi imorale, anticonstituţionale, care dezincriminează infracţionalitatea iar marea masă a populaţiei încă nu reacţionează, deşi doar cetăţenii mai pot schimba ceva.

"E incredibil unde s-a ajuns la 28 de ani de la revoluţia anticomunistă. Românii se pare că au uitat că au murit oameni pentru libertate, altfel nu-mi pot explica lipsa de reacţie a societăţii civile. Şi nu, nu mă refer la comentariile şi like-urile de pe Facebook, nici la gala anticorupţie organizată chiar azi, când ţara arde, ci la ieşitul efectiv în stradă.

Sigur că e greu, şi nouă ne e frig, şi noi am dori să facem altceva seara, dar înţelegem că ACUM este momentul să spunem NU infracţionalităţii, grozavei bătăi de joc la care suntem supuşi. Şi înţelegem că indolenţa de acum ne va costa viitorul... Românii încă aşteaptă să fie salvaţi de preşedintele ţării, de forurile internaţionale, de extratereştri, poate, în loc să se responsabilizeze odată... România e pe cale să devină raiul infractorilor, iar bucureştenii dorm... Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent chiar şi pentru un stat totalitar - în Parlament se votează legi imorale, anticonstituţionale, care dezincriminează infracţionalitatea. Tătucul suprem îşi asigură cadrul legal inclusiv pentru a fi premier, în ciuda condamnărilor penale. Oameni buni, chiar vă e indiferent în ce ţară trăiţi? Ce mai aşteptaţi să vă faceţi auziţi? Refuz să cred că nu vă deranjează să fiţi căpuşaţi şi batjocoriţi de aceste personaje sinistre", spune o protestatară.

Un alt tânăr atrage şi el atenţia că suntem pe malul prăpastiei şi doar Strada poate împiedica o cădere:

"România cu toţi oamenii din ea e pe marginea prăpastiei. Singurul lucru care ne va ajuta să nu cădem este să ne dăm mâna în stradă. Toţi. Nu putem să ne permitem să aşteptăm salvarea de afară sau de la politicieni. Cei de afară îşi vor reduce costurile şi vor scăpa de noi dacă au şansă, politicienii vor face înţelegeri şi vor perpetua sistemul în dauna românilor. Ţara noastră are nevoie de o resetare. Acest lucru nu se poate decât din stradă, prin noi", susţine protestatarul.

La rândul său, un alt participant la protest cere alegeri anticipate, căci cei aflaţi la putere calcă în picioare ţara şi încearcă să impună o dictatură:

"OUG 13 s-a întors în decembrie şi a fost foarte bine gândită perioada de către comuniştii de la guvernare. Avem o majoritate care doreşte impunerea unei dictaturi şi abordarea lor este ca în Turcia şi Ungaria.

Legile Justiţiei sunt deja trecute şi mai avem o şansă de la Preşedinte. A venit un mesaj ‘slab’ în care ne anunţă de eventuale probleme la CE.

Pe de altă parte, acest regim a reuşit să unească ţara, de la studenţi, societatea civilă, magistraţi şi funcţionari publici.

Este inadmisibil să îi lăsăm să ne mai calce în picioare. Dacă vor o revoluţie, o vor avea. Revoluţia noastră o să fie paşnică ca şi până acum, şi ei vor trebui să plece pentru că nu fac cinste acestei ţări.

Nu ne merită! ALEGERI ANTICIPATE DORIM", spune protestatarul.

Şi în Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor rezist - urmează să fie câţiva cetăţeni care vor asigura continuitatea protestelor, neîntrerupte de la adoptarea OUG 13.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor