Mutu ironizează echipa naţională pe contul de Facebook

„Sigur ne calificăm!”. Caricatură publicată de Adi Mutu pe contul său de Facebook.
„Sigur ne calificăm!”. Caricatură publicată de Adi Mutu pe contul său de Facebook. (photoalbum Adrian Mutu/facebook.com)
P. P.
18.11.2013

Fostul internaţional român, Adrian Mutu, în prezent sub contract cu Ajaccio a arătat încă odată o lipsă totală caracter după ce a ironizat pe contul personal de Facebook atât echipa naţională cât şi pe antrenorul Victor Piţurcă după înfrângerea, scor 3-1, de la Grecia.

Faptele de izbândă ale lui Mutu din campionatul Franţei l-au ţinut departe în ultima perioadă chiar şi de un loc pe banca de rezerve a echipei de mijlocul clasamentului, Ajaccio. În lipsa unei evoluţii, cel puţin inconstante la echipa de club, o convocare la echipa naţională a României ar fi fost total nepotrivită.

Însă lipsa de caracter de care a dat dovadă fotbalistul dat afară de la Chelsea Londra pentru consum de droguri, a fost clară atunci când a ţinut să-şi manifeste neînţelegerile personale cu antrenorul Victor Piţurcă pe seama înfrângerii echipei tricolore în primul meci de baraj către Rio.

La o zi după înfrângerea suferită de România, scor 3-1, în faţa Greciei, Mutu a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie prelucrată în care chipul lui Piţurcă era înlocuit cu figura celebrului personaj comic, Mr. Bean. În poză, un mesaj tipic comediilor britanice care spunea „ne calificăm sigur”, a fost afişat în colţul pozei postate de fotbalist.

Chiar dacă fostul dinamovist şi-a pierdut locul în echipa naţională înaintea preliminariilor pentru CM, sportivul a sperat pe tot parcursul grupelor că va fi convocat în situaţii de urgenţă la reprezentativa tricoloră.

Gestul jucătorului a fost criticat de mai multe persoane din lumea fotbalului românesc, fiind catalogat ca „lipsă de respect” venită din partea unui „suporter pesimist”.

„Nu-mi place să comentez, dar consider că e lipsă de respect faţă de antrenor acest gest!”, a declarat impresarul Victor Becali.

Marius Niculae, unul din fotbaliştii prezenţi la Pireu a atins subiectul într-o conferinţă de presă ce a avut loc zilele trecute: „Cred că Mutu se încadrează în categoria suporterilor pesimişti. Ceilalţi, însă, trebuie să credem până la final în calificare!”.

România se va întâlni pe Arena Naţională, marţi 19 noiembrie, cu Grecia pentru a doua manşă a returului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor