MRU s-ar vrea premier, în locul lui Predoiu - surse

Lucrările celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European la Palatul Parlamentului. Mihai Răzvan Ungureanu.
Lucrările celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European la Palatul Parlamentului. Mihai Răzvan Ungureanu. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.10.2014

Mihai Răzvan Ungureanu şi-ar dori postul de premier al României, au declarat surse democrat-liberale pentru Reporter Virtual (reportervirtual.ro)

Fostul lider al Forţa Civică, devenit prim vicepreşedinte PDL, după fuziunea formaţiunii sale cu democrat-liberalii lui Blaga duce o campanie campanie discretă la vârful “noului PNL” pentru a-i convinge pe liderii liberali "să-l ia în cărţi" pentru postul de prim-ministru în situaţia în care Klaus Iohannis va ajunge preşedinte, susţine sursa citată.

Dorinţa lui MRU este în contradicţie cu declaraţiile lui Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, potrivit cărora Cătălin Predoiu este candidatul ACL la postul de premier, în eventualitatea în care Iohannis ajunge preşedinte:

“Din acest motiv, MRU este foarte pedant în ultima vreme cu Iohannis, încearcă să-i intre în graţii pentru a-i transmite la momentul oportun dorinţa sa de a fi luat în calcul foarte serios pentru postul de prim-ministru. Unii colegi de-ai noştri vorbesc chiar că Ungureanu i-ar fi zis deja lui Iohannis despre dorinţa sa de a fi viitor premier, dar eu nu cred. Pur si simplu, şi asta pot confirma, doar îl linguşeşte acum pe Iohannis sperând că neamţul nu-l va uita în situaţia în care Ponta şi PSD sunt daţi afară de la guvernare dacă PNL ia Cotroceniul. Dar MRU nu e fraier, face un joc deştept ca să nu-l bage la bănuieli pe Vasile Blaga. De aia îl atacă des în ultima vreme pe Băsescu, să-i facă pe plac lui Blaga şi ăsta să nu se supere dacă află că MRU se dă bine pe lângă Iohannis ca să-i ia locul lui Predoiu ca premier. Blaga şi Iohannis au zis că îl susţin pe Cătălin Predoiu, dar cine ştie ce se mai poate întâmpla, nu vezi că la noi trădările se ţin lanţ…”, scrie paginadepolitica.ro

Reamintim că, după scorul slab obţinut la europarlamentare, partidul lui MRU, Forţa Civică, a fuzionat prin absorbţie cu PDL. Fuziunea a avut loc aproape concomitent cu formarea ACL-ului, alianţa electorală PDL-PNL.

Anterior fuziunii, MRU îşi anunţase intenţia ferma de a candida pentru Cotroceni. Odată cu dizolvarea partidului său în alianţa liberală, Ungureanu a renunţat la visul său, declarând că îşi pune la dispoziţia partidului atât candiatură cât şi programul său prezidenţial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor