Cel mai violent deţinut din România, transferat la Craiova: "Influenţează liderii clanurilor. A fost mutat pentru a nu naşte revolte"

(Captură Foto)
Andrei Popescu
07.05.2024

Cel mai violent deţinut din România, Kostas Passaris, a fost transferat cu măsuri speciale de securitate de la Arad la Craiova, unde au fost luate măsuri sporite de securitate, având în vedere tentativele anterioare de evadare, relatează Ziare.com, citând un raport Digi 24.

Potrivit sursei citate, Passaris, zis şi “Fiara din Balcani”, a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp, fiind condamnat la închisoare pe viaţă.

Passaris era căutat prin Interpol din iunie 2001 pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia, unde a ucis inclusiv doi poliţişti în cursul unei evadări din închisoare.

De asemenea, surse din Administraţia Penitenciarelor spun că Passaris caută permanent breşe de securitate, dar responsabilii penitenciarului din Craiova spun că s-au pregătit pentru a-l ţine sub observaţie pe Passaris, acesta fiind supravegheat 24 de ore din 24 şi fiind scos din celulă în condiţii foarte stricte.

Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat, la Digi24, că Passaris a mai fost închis la penitenciarul din Craiova, de unde a plecat la Gherla pe motiv că reprezenta un factor de stres pentru gardieni.

“Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influenţează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegi. Are o influentă exagerat de mare asupra celorlalte persoane. Au ajuns şi deţinuţii să îi ia partea acestui criminal periculos. Nu ştim modalităţile prin care îi influenţează. Are o putere de convingere exagerat de mare şi de aceea e mutat, pentru a nu naşte revolte. Se transpune într-un lider al deţinuţilor”, a precizat Dorobanţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor