MRU: Numele Ponta, un „substantiv comun care desemnează sistemul care l-a produs”

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Vorbind despre cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, fostul preşedinte al Forţei Civice, actual prim-vicepreşedinte PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri, la Adevărul Live, că, în opinia lui, premierul Victor Ponta "nu există", fiind doar un ostatic al PSD, numele acestuia fiind un „substantiv comun care desemnează sistemul care l-a produs”.

"Victor Ponta nu există! Nu va fi o competiţie, în noiembrie, împotriva cetăţeanului român Victor Ponta, pe care îl putem scrie cu literă mică, e substantiv comun care desemnează sistemul care l-a produs (...), e rezumatul acestui sistem mafiot pe care îl menţine PSD şi înseamnă PSD - baroni, candidaţi care se îngrămădesc pe trepte la DNA, parlamentari care nu stăpânesc limba română, dar sunt capabili să ţină o contabilitate ascunsă. Victor Ponta e suma neputinţelor noastre şi a frustrărilor noastre. Dacă ne privim atent în oglindă, el e acolo, de asta e foarte popular. Vedem cât de mare e miza: nu e miza înlocuirii unui om cu alt om, e a înlocuirii unui sistem", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit fostului premier, candidatul care va pierde alegerile prezidenţialele va fi scos din politică "pentru o bună bucată de vreme", adăugând că, în cazul lui Ponta, membri PSD "abia aşteaptă să înfulece din leşul fără viaţă al conducătorului".

Totuşi, MRU a precizat că "faţă de ce ne-ar fi putut aduce stânga, Victor Ponta e prezidenţiabil".

Pe de altă parte, MRU este de părere că dacă "ar fi el însuşi şi nu rezumatul sistemului pe care l-a promovat", premierul Ponta ar putea să fie un om politic foarte interesant pentru că a crescut mult în perioada în care a fost prim-ministru, a început să înveţe ce înseamnă să fii la pupitrele de comandă", cu toate că "nu a trecut prin bacalaureatul politicii". Însă, "e greu să se desprindă de 'prieteni', şi asta îl face prizonier, ostatic al sistemului; deci condiţionabil", a adăugat acesta.