O nouă „conversaţie” spumoasă MRU-Udrea

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

După seria de scrisori deschise între fostul preşedinte al Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi liderul PMP, Elena Udrea, asistăm la un nou schimb de replici acide între cei doi politicieni.

Elena Udrea îşi manifesta marţi satisfacţia că tot mai multe organizaţii ale Forţei Civice, formaţiune care a decis să fuzioneze recent cu PDL, adera la PMP.

"Un număr semnificativ de foşti membri FC refuză topirea în PDL 'cu forţa', decisă de domnul Mihai Razvan Ungureanu pentru propriul interes politic. Tot mai multe organizaţii ale fostei FC, din diverse judeţe ale ţării, aderă la Mişcarea Populară, cele mai recente exemple fiind ale unor organizaţii din Ialomiţa, Prahova, Suceava, Mureş. PMP se dovedeşte a fi cea mai bună alternativă pentru cei care vor să facă o adevărată politică de dreapta.

Cei care au crezut în Forţa Civică, proiectul politic al domnului Mihai Răzvan Ungureanu, sunt dezamăgiţi de leadership-ul slab care a dus la rezultatul de 2% din alegerile europarlamentare şi care, din neputinţa de a creşte acest proiect, a decis să-i pună cruce", reiese dintr-un comunicat PMP.

În replică, Mihai-Răzvan Ungureanu, i-a transmis Elenei Udrea, într-un "Scurt răspuns" publicat de Agerpres, că membrii FC care s-ar fi alăturat PMP de fapt nu există.

"Vă rog respectuos să îi păstraţi pe toţi membrii Forţei Civice care au decis să se înscrie în PMP. Nu îi declar pierduţi, nu dau recompensă pentru returnarea lor şi nici nu mă supăr că au decis să se alăture proiectului dumneavoastră. Şi asta pentru simplu motiv că ei nu există şi cred că e trist că aţi ajuns să vă bucuraţi pentru motive inexistente", a declarat MRU.

Pe de altă parte, Mihai-Răzvan Ungureanu îi sugerează Elenei Udrea să-şi coordoneze "acţiunile" în privinţa sa cu prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu, care declarat marţi că îl cheamă pe acesta şi pe Monica Macovei, ca semn de consecvenţă din partea lor, să se alăture acţiunii Fundaţiei Mişcarea Populară, care a depus în cursul zilei o sesizare penală la Parchetul General care vizează anchetarea în rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care şi premierul Victor Ponta, în contextul demersurilor pentru suspendarea preşedintelui.

"Dacă este posibil, ar fi benefic să vă coordonaţi acţiunile cu celălalt membru al PMP şi, în acelaşi timp, candidat al partidului dumneavoastră la prezidenţiale, Cristian Diaconescu. În timp ce dumneavoastră vorbeaţi în termenii elogioşi cu care m-aţi obişnuit ("sunt un eşec în calitate de lider, simbol al oportunismului, fripturist ş.a.m.d.), domnul Diaconescu mă cheamă alături de domnia sa în PMP", a adăugat Ungureanu.

Fostul lider FC şi actual prim-vicepreşedinte PDL susţine că, dacă "prin absurd" ar veni în PMP împreună cu Monica Macovei, primul lucru pe care l-ar face ar fi să o dea afara pe Elena Udrea din acest partid.

"Acum întrebările care se pun sunt: Cine conduce de fapt PMP? PMP există cu adevărat sau e doar o construcţie politică imaginară? Sper că vă daţi seama că dacă, prin absurd, eu şi Monica Macovei (şi ea chemată în PMP) am accepta să venim în PMP, primul lucru pe care l-am face ar fi să va dăm afară din partid, pe motive etice, şi pe dumneavoastră, şi pe toţi cei care, flămânzi fără obraz ai politicii româneşti, v-au însoţit?", mai concluzionat MRU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne