Moscova infirmă faptul că un diplomat rus a spus că Assad este gata să îşi dea demisia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (SERGEI KARPUKHIN / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
15.08.2012

Ministrul Afacerilor Externe rus a infirmat marţi raportul unui ziar din Arabia Saudită care l-a citat pe Ministrul Afacerilor Externe Mihail Bogdanov că acesta ar fi spus că preşedintele Sirian Bashar al-Assad este gata să demisioneze, conform raportului Reuters.

Ziarul Saudit al-Watan a raportat că Bogdanov, care este trimis special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Orientul Mijlociu, a declarat într-un interviu prin telefon faptul că Assad este de acord să îşi dea demisia, dar nu a dat mai multe detalii.

“Noi vrem să menţionăm faptul că acest raport nu corespunde cu realitatea şi că trimisul special al Rusiei nu a dat un astfel de interviu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe Maria Zaharova.

Watan a raportat că Bogdanov a spus că fratele lui al-Assad - Assad Maher - şi-a pierdut picioarele în timpul unui bombardament în Damasc, când au fost ucişi şi ofiţeri de securitate seniori şi că el "s-a zbătut pentru a supravieţui" .

Ziarul nu a spus când a avut loc interviul şi singurul citat i-a fost atribuit direct lui Bogdanov, subiectul a fost legat de poziţia Rusiei în criză.

Zaharova a spus că Siria “devine subiectul propagandei de război” şi că anumite agenţi de presă au răspândit “dezinformări flagrante”.

Rusia l-a protejat pe Assad de presiunea internaţională prin colaborarea cu China în faţă rezoluţiei Consiliului de Securitate a U.N, incluzând cea de luna trecută care ameninţă guvernul Siriei cu sancţiuni.

Rusia afirmă că nu îl susţine pe Assad şi ar accepta ieşirea sa din politică şi că va permite ca tranziţia să fie condusă de poporul sirian, dar plecarea lui nu trebuie să fie condiţionată şi susţinuăa de forţe externe, incluzând Consiliul de Securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor