Moscova: 1 Mai sărbătorit prin noi proteste împotriva blocării aplicaţiei Telegram

Protest împotriva blocării aplicaţiei Telegram, Moscova, 30 aprilie 2018. Un protest similar a avut loc în capitala rusă şi St. Petersburg în 1 mai 2018.
Protest împotriva blocării aplicaţiei Telegram, Moscova, 30 aprilie 2018. Un protest similar a avut loc în capitala rusă şi St. Petersburg în 1 mai 2018. (Captură Foto)

Mii de manifestanţi au ieşit pe străzile oraşelor Moscova şi Sankt Petersburg din Rusia pentru a protesta împotriva încercărilor Kremlinului de a submina libertatea pe Internet. Protestele au avut loc în timp ce peste 100.000 de ruşi au participat la parada tradiţională de 1 Mai.

Federaţia Sindicatelor Muncii din Moscova a afirmat că aproximativ 120.000 de persoane au mărşăluit din Piaţa Roşie pe principalele străzi ale capitalei ruse pentru a marca Ziua Muncii, potrivit RFE/RL.

În ultimii ani, parada organizată de 1 Mai a devenit un spectacol de putere regizat de autorităţile ruse şi partidul de guvernământ Rusia Unită, în care manifestanţii se abţin de la a critica guvernul.

Însă în acest an, mii de manifestanţi au mărşăluit pe străzi pentru a protesta împotriva unei interdicţii guvernamentale referitoare la popularul serviciu de mesagerie online Telegram.

Şi în 30 aprilie, aproximativ 10.000 de persoane au mărşăluit în Moscova pentru a protesta împotriva blocării aplicaţiei Telegram, scandând că preşedintele rus Vladimir Putin “este un hoţ”.

Evenimentul a fost organizat de Partidul Libertarian din Rusia, care a declarat că eforturile guvernului rus de a bloca Telegram reprezintă o “ruşine naţională”.

Politicianul din opoziţie Aleksei Navalnîi, care a luat cuvântul la protestul din 30 aprilie din Moscova, a programat o altă demonstraţie pentru ziua de 5 mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe