Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA

Fost coordonator al unei lucrări ce i-a adus lui Gigi Becali o reducere a pedepsei cu închisoare, mitropolitul este audiat ca martor în dosarul "deţinuţilor-scriitori."
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Avocatul Mitropolitului Streza, a declarat presei, la ieşirea de la DNA, că prelatul nu a coordont cartea lui Becali ci doar i-a dat binecuvântarea la rugămintea unor călugări de la Muntele Athos iar cercetarea procurorilor nu ar viza cartea scrisă cu "binecuvântarea" IPS Streza.

"De fapt, un călugăr i-a cerut binecuvântarea pentru carte, nu dl Gigi Becali. Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării, nu pentru cartea scrisă", a declarat avocatul Daniel Ionaşcu, citat de România Liberă.

"Cercetarea procurorilor se face pentru celelalte cărţi, nu pentru cartea pentru care s-a dat binecuvântarea. IPS nu a făcut vizita la penitenciar special pentru dl Becali, ci şi pe alţi deţinuţi" a adăugat avocatul, precizând că singura donaţie făcută de Becali pentru binecuvântarea respectivă ar fi fost doar cartea dăruită de Becali.

***

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, este audiat la DNA, în dosarul "deţinuţilor-scriitori". Streza a fost chemat să dea declaraţii pe motiv că a coordonat o carte scrisă de George Becali în spatele gratiilor, relatează digi24.ro.

Înaltul prelat nu a făcut declaraţii nici la intrarea în sediul DNA, avocatul feţei bisericeşti precizând că "este foarte important ca Înaltpreasfinţitul să dea declaraţii în calitate de martor şi atât", a spus acesta.

Reamintim că Becali a beneficiat de eliberarea mai devreme cu 30 de zile din puşcărie în baza lucrării coordonate de Streza. În total, pentru cele cinci lucrări ştiinţifice scrise, George Becali a ieşit cu 150 de zile mai repede de după gratii.

Mai aminim că Laurenţiu Streza nu este singurul mitropolit care a recomandat cărţile lui Gigi Becali din închisoare. Şi arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, Teodosie, se află printre cei care au girat "lucrările" latifundiarului din Pipera.

Este vorba despre cărţile "Iubirea milostivă şi mântuitoare" şi "Muntele Athos, Patria ortodoxiei", recomandate de cei doi mitropoliţi ai BOR.

Becali este doar unul dintre numeroşii deţinuţi celebri care, odată ajuns după gratii, a dat în "patima" scrisului. Alături de Becali, au fost loviţi de această pasiune care le aducea eliberarea cu 30 zile/lucrare şi alte personaje celebre precum George Copos, Cătălin Voicu, Ioan Niculae şi Miron Mitrea.

În urma scandalului declanşat, articolul de lege care prevedea că deţinuţilor li se reduce pedeapsa pentru fiecare 30 de zile a fost suspendat iar, recent, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de urgenţă care prevede ca persoanelor private de liberate li se va reduce pedeapsa cu doar 20 de zile indiferent de numărul de lucrări scrise după gratii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne