Mişcarea de Rezistenţă ACUM: Moldova 1 - instituţia de buzunar a lui Plahotniuc

TeleRadio Moldova, postul public de televiziune
TeleRadio Moldova, postul public de televiziune (Epoch Times România)
Maria Maevschi
24.08.2018

Faptul că televiziunea publică, plătită din banii contribuabililor moldoveni, a ajuns să fie o unealtă pe mâna guvernării de la Chişinău, i-a adus vineri, 24 august, pe membrii Comitetului Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, organizatorii protestului de duminică 26 august, în faţa acestei instituţii.

În context, Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM a venit şi cu o declaraţie adresată conducerii companiei „Teleradio-Moldova”:

„Dictatura instaurată în Republica Moldova limitează total dreptul fundamental al cetăţenilor la libertatea de exprimare şi la libera formare a opiniei. Mass-media audiovizuală este în mare parte capturată, iar cele câteva posturi TV independente sunt reduse la tăcere prin pârghii economice, concurenţă neloială, piaţa de publicitate fiind monopolizată de binomul toxic Plahotniuc-Dodon. Dar cel mai grav este că şi televiziunea publică Moldova 1 s-a transformat făţiş într-o portavoce a guvernării anti-populare, chiar dacă este plătită de popor, de cetăţenii contribuabili.

Moldova 1 a ajuns, aşadar, să fie o instituţie de buzunar a lui Plahotniuc. Serviciul de programe al acesteia, emisiunile informative şi de analiză sunt realizate în aşa fel, încât să se creeze impresia că în Republica Moldova nici nu există opoziţie anti-oligarhică sau că aceasta e puţin numeroasă şi nu are niciun sprijin în societate.

Ignorarea şi denigrarea opoziţiei, iar odată cu ea a sute de mii de oameni care şi-au exprimat voinţa clară de schimbare, inclusiv în cadrul scrutinului electoral din capitală, este inadmisibilă.

În aceste condiţii, cerem conducerii aservite a postului public de televiziune Moldova 1:

- să înceteze să exprime în exclusivitate voinţa puterii anti-populare şi să ofere neîntârziat timp de antenă opoziţiei anti-oligarhice;

- să reflecte amplu şi obiectiv protestul organizat de Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM pe 26 august 2018 în PMAN din Chişinău, cu invitarea organizatorilor, a experţilor şi analiştilor politici independenţi, cu alte puncte de vedere decât cele ale regimului cleptocratic Plahotniuc-Dodon”.

Menţionăm că duminică, 26 august, la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc o acţiune de protest la care sunt aşteptaţi toţi moldovenii, atât din ţară cât şi de peste hotare.

Potrivit organizatorilor, revendicările adresate guvernării rămân aceleaşi votate de către cetăţeni în cadrul protestului din iulie 2018:

-confirmarea legalităţii alegerilor locale noi pentru Primăria Chişinău şi validarea mandatului de primar general al Chişinăului al lui Andrei Năstase;

- anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional;

- demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunţarea deciziilor neconstituţionale şi ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chişinăului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor