Minivacanţa de 1 Mai: peste 30.000 de români au descins pe litoral

1 Mai la Vama Veche, 2015
1 Mai la Vama Veche, 2015 (Marcel Almăjanu)

Peste 30.000 de români au ales să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai la mare, numărul lor urmând să ajungă la 35.000 până la sfârşitul weekend-ului, potrivit estimărilor Asociaţiei Litoral-Delta Dunării citată de Mediafax.

Profitând de faptul că 1 Mai a căzut într-o vineri şi în faţa lor se întinde un weekend prelungit, mulţi români s-au "îmbarcat" în maşini sau trenuri şi au descins pe litoral.

Sezonul a fost deschis oficial, vineri, la Mamaia, cu o paradă cu maşini de epocă, motociclete şi autobuze etajate. La eveniment a fost prezent şi creatorul de modă Cătălin Botezatu, ambasadorul litoralului românesc şi în mod special al campaniei "Mamaia Style."

Dacă în cluburile de fiţe din Mamaia au petrecut vedete precum Cătălin Botezatu, Mihaela Rădulescu, Dani Oţil etc., în schimb, Vama Veche s-a umplut, ca în fiecare an, de cei îndrăgostiţi de viaţa la cort şi de petreceri până în zori, pe malul mării.

În acest an, în Vamă au ajuns inclusiv activiştii de mediu şi campania STOP TTIP de informare pe tema controversatului Parteneriat Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) între UE şi SUA, considerat de numeroase ONG-uri şi parte a societăţii civile drept o ameninţare la adresa democraţiei, a mediului şi a unor drepturi fundamentale a cetăţenilor de pe cele două continente. Mai multe detalii pe această temă aici

Petrecerea în Vama Veche a fost "condimentată" de apariţia maşinilor ANAF, primite cu huiduieli de turişti. "Vine controlul / Să-şi ia omorul", s-a scandat la intrarea maşinilor ANAF pe străduţele înguste dinspre plajă.

Inspectorii ANAF, detestaţi pentru cruciada lor contra micilor firme, în timp ce marii evazionişti dorm liniştiţi, nu au primit "omorul", însă o maşină a fost găsită cu parbrizul spart, altele murdărite, iar sub ştergătoare au fost înghesuite bonuri şi hârtii de un leu.

Distracţia în Vamă şi, în genere, pe litoral va continua până duminică după-amiaza după care, ca în fiecare an, autostrada se va umple de maşini pline de români care se întorc spre casele lor, pentru a se pregăti de o nouă săptămână de muncă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne