1 Mai "jandarmeresc" la Guvern: activişti luaţi pe sus şi duşi cu duba la Poliţie (Video)

Activişti luaţi pe sus de lângă Guvern, 1 mai 2015.
Activişti luaţi pe sus de lângă Guvern, 1 mai 2015. (Facebook)

Un grup de tineri activiştii, membri ai ONG-ului Miliţia Spirituală, au fost ridicaţi vineri de lângă Guvern de forţele de ordine şi duşi cu duba la secţia 1. Tinerii, care participau la o acţiune civică de 1 Mai împotriva nerespectării promisiunilor actualei guvernări de a modifica Codul Muncii au fost literalmente luaţi pe sus de jandarmi, unii dintre ei cu tot cu şezlongurile pe care şi le instalaseră pe spaţiul public de lângă Palatul Victoria.

"Protest de 1 mai împotriva nerespectării promisiunilor actualei guvernări de a modifica Codul Muncii. Un performance artistic marca Miliţia Spirituală sub sloganul: ”Nu vrem mici, ci drepturi pentru angajaţii umiliţi!”.

Activiştii care au ales să celebreze ziua de 1 mai reamintind actualei guvernări că nu şi-a respectat promisiunea de a modifica Codul Muncii şi comemorând victimele protestelor din Chicago din 1886 au fost brutalizaţi de forţele de ordine, deşi protestul lor a fost unul foarte paşnic, duşi cu duba la secţia 1 şi amendaţi.", se arată pe pagina de Facebook Protest de 1 mai #miciversusdrepturileangajaţilor

"Astăzi am preferat acţiunea civică micului de pe litoral. Un performance menit să atragă atenţia asupra nerespectării promisiunilor premierului Ponta de a modifica Codul Muncii în favoarea angajaţilor odată ajuns la guvernare. Jandarmeria a acţionat abuziv, lipsindu-ne de libertate, deşi toţi colegii mei au insistat să fie legitimaţi la faţa locului. Mai mult, n-au respectat nici măcar propriile proceduri de intervenţie, după niciun minut de la intinderea pe rogojină au intervenit brutal." semnalează pe Facebook organizatorul acţiunii, Mihail Bumbeş, preşedinte al ONG-ului Miliţia Spirituală.

Bumbeş, unul dintre cei şapte activişti ridicaţi pe sus de forţele de ordine a declarat pentru Epoch Times că a fost amendat de poliţie cu suma de 1000 de RON în timp ce colegii săi au primit avertisment. O altă persoană din grup a primit o amendă de circulaţie.

Preşedintele organizaţiei Miliţia Spirituală mai declară că va contesta amenda şi se va consulta cu un avocat în vederea depunerii unei plângeri penale împotriva jandarmilor, având în vedere brutalitatea cu care aceştia au intervenit, privându-i de libertate.

Ce este cel mai îngrijorător însă, este faptul că forţele de ordine ştiau de venire lor, deşi tinerii nu-şi anunţaseră intenţia de a se strânge la Guvern pe reţele de socializare şi nici nu discutaseră între ei prin telefon, a adăugat Mihail Bumbeş, precizând că cei ce i-au ridicat le-au confirmat că aveau informaţii despre eveniment.

"Ce-i drept, nu ne-am închis telefoanele când am discutat.", a mai declarat o protestatară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.