Ministrul Sănătăţii anunţă cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş: o tulpină de E.coli

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş este infecţia cu E.Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită găzduită în interiorul intestinelor.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat joi că s-a identificat cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş, fiind vorba de o tulpină a bacteriei E.coli, relatează Mediafax.

Informaţia - care vine la 21 de zile după ce printre bebeluşii bolnavi a fost înregistrat un prim deces, copilul fiind diagnosticat cu E.coli - a fost confirmată şi de şefa secţiei de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean. Verotoxina, care indică prezenţa acestei bacterii, a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la copii.

"Cauza îmbolnăvirilor este o infecţie cu E-Coli 0 26, o tulpină diferită de cea obişnuită găzduită în interiorul intestinelor, care se poate transmite interuman", a declarat dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

În ceea ce priveşte sursa infectării copiilor care, reamintim, provin nu doar din Argeş ci şi din alte judeţe, aceasta rămâne în continuare necunoscută. Potrivit doctorului Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, citat de Realitatea.net, infecţiile ar putea avea drept cauză un focar de origine alimentară iar în unele cazuri este posibilă transmiterea de la om la om. Rafila nu a făcut referire la un aliment anume şi a precizat că este posibil ca transmiterea inter-umană să fie făcută de la o persoană care fie vehiculează germenii.

Mai amintim că de la declanşarea îmbolnăvirilor, în urmă cu mai bine de trei săptămâni, trei bebeluşi au murit, doi dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu E.coli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură