Cazul bebeluşilor infectaţi: Încă un copil a încetat din viaţă la Spitalul "Marie Curie"

Bacteria care a trimis în spital numeroşi copii din Argeş a mai făcut o victimă. O fetiţă a murit luni dimineaţă, la spitalul "Marie Curie" din Capitală.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

O fetiţă din Argeş a murit, luni dimineaţa, la spitalul "Marie Curie" din Capitală. Fetiţa, care era intubată încă de săptămâna trecută la Secţia de Terapie Intensivă, a murit din cauza unei infecţii digestive grave.

Acesta este cel de al doilea deces după ce în data de 4 februarie, un bebeluş de 11 luni, a murit, de asemenea din cauza unei infecţiei digestive grave. Bebeluşul mort la începutul lunii a fost diagnosticat cu E Coli, relatează Mediafax.

Alţi zece copii sunt internaţi în spital. Dintre aceştia, patru bebeluşi sunt în stare gravă, unul dintre ei fiind ventilat mecanic.

Reamintim că, la o săptămână şi jumătate după ce copiii au început să ajungă în spitale, sursa infestării copiilor este încă necunoscută. Sâmbăta, Direcţia Sanitar-Veterinară Argeş a demarat controale la un lanţ de magazine din judeţ, după ce mai mulţi părinţi au declarat că le-au dat portocale copiilor. Probele au fost trimise laboratorului din Bucureşti, însă doarmarţi vor fi primite rezultatele.

Anterior acestui control, s-a mers pe pista verificării laptelui praf şi a apei plate. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a făcut verificări în casele din care provin bebeluşii, iar rezultatele analizelor de laborator vor fi făcute publice luni.

Medicii exclud posibilitatea infectării copiilor în spitale, susţinând că aceştia vin din localităţi diferite, iar când au ajuns la spitale, prezentau deja simptomatologia infecţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură