Problema bebeluşilor infectaţi se extinde. Un caz de îmbolnăvire semnalat la Bacău

Localizate iniţial în judeţul Argeş, infectările cu o bacterie ce cauzează simptomatologii grave la copii s-au extins şi în Moldova.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)
Loredana Diacu
20.02.2016

Cazul bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic pare să se fi extins. Un bebeluş din Bacău prezentând simptome specifice acestui sindrom a fost transferat, în cursul serii de vineri, de la Spitalul Judeţean Bacău la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a demarat o investigaţie epidemiologică, după ce starea unui copil de un an cu sindrom hemolitic uremic s-a înrăutăţit şi a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi.

Copilului - internat vineri, 19 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi transferat, în aceeaşi zi, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi în cadrul secţiei de nefrologie -, i-au fost recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariţiei sindromului, iar DSP Bacău a început investigaţia epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară.

"Copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp 3 zile în regim ambulatoriu cu o evoluţie favorabilă, dar cu înrăutăţire a stării de sănătate în data de 18 februarie", se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Având în vedere cazurile de îmbolnăvire ale bebeluşilor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.

Reamintim că trei bebeluşi internaţi la spitalul Marie Curie din Capitală au murit în urma infecţiei cu o bacterie a cărei sursă este necunoscută. Doi dintre cei trei copii au fost diagnosticaţi cu E.Coli. Alţi şapte copii sunt în continuare internaţi, în stare gravă.
Valul de îmbolnăviri a început în urmă cu circa trei săptămâni în judeţul Argeş, extinzându-se şi în alte judeţe. Sursa infectării copiilor este, în continuare, necunoscută.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor