Ministrul Mediului pune gând rău braconierilor din Delta Dunării

Ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer
Ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer (Facebook)

"Felicitări comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu care au dejucat planurile braconierilor în Delta Dunării!", scrie pe Facebook ministrul Mediului, Cristian Paşca Palmer, ca reacţie la o ştire PRO TV dedicată acţiunilor de stopare a braconajului în Deltă.

"Am cerut colegilor mei de la Garda Naţională de Mediu să înăsprească toate controalele din Delta Dunării unde braconajul continuă să facă ravagii! Este revoltător că unii oameni nu au înţeles nici până azi cât de mult rău fac prin aceste practici atât ecosistemelor cât şi economiei, prin supraexploatarea unei resurse esenţiale pentru supravieţuirea comunităţilor locale. Anul acesta am alocat resurse pentru ca Garda de Mediu să intensifice acest tip de acţiuni. Astfel, după mult timp s-au reluat controalele sistematice în Deltă. În paralel, lucrăm la înăsprirea sancţiunilor pentru braconieri, deoarece valorile actuale ale amenzilor sunt ridicol de mici!", scrie ministrul pe contul său de socializare.

Comentariile Cristianei Paşca Palmer însoţesc un link la o ştire realizată de Pro TV în care se arată că Garda Naţională de Mediu şi Poliţia au descoperit kilometri întregi de plase întinse ilegal în zone protejate.