O lege esenţială în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure zace în Parlament de peste un an

Supărată că de mai bine de un an Legea contravenţiilor silvice nu a fost adoptată, ministrul Mediului, Cristiana Paşcă Palmer, a trimis o scrisoare deschisă Parlamentului în care îi invită pe legiuitori să acţioneze pentru îmbunătăţirea stării pădurilor din România.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Legea contravenţiilor silvice, esenţială în lupta împotriva tăierilor ilegale de pădure, se află în Parlament de peste un an, motiv pentru care ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a trimis o scrisoare deschisă membrilor Camerei Deputaţilor, prin care explică de ce este vital ca acest act normativ să fie aprobat înainte de vacanţa parlamentară.

"Fără modificările prevăzute în acest proiect de lege, ‪‎Gărzile Forestiere nu dispun de instrumentul eficient de acţiune în multe din cazurile în care trebuie să intervină în scopul protejării pădurilor. Modificările la Legea 171/2010 trebuie să creeze un regim sancţionatoriu mai sever, care să fie extins asupra tuturor celor care afectează integritatea pădurilor.

Avem convingerea că procesul de eficientizare a activităţii Gărzilor, intensificat în ultimele luni, poate fi compromis, dacă acest proiect de Lege (PL-x 162/2014) nu va fi adoptat înainte de vacanţa parlamentară", a atras atenţia ministrul Mediului.

Pentru a citi scrisoarea adresată Parlamentului de Cristiana Paşca Palmer intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne